Alumnikalender | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan

Alumnikalender

Als alumni ben je uiterst welkom op alle activiteiten, toonmomenten en projecten die jaarlijks georganiseerd worden. Hieronder vind je een overzicht van wat ons in 2022-2023 te wachten staat. Uiteraard kan je ook gewoon eens binnenspringen om hallo te zeggen. We zien je graag terug!

Drawing Club in Het Bos elke vrijdag vanaf 7 oktober: allemaal welkom (kinderen ook)! Neem je gerief mee om vervaarlijk over het papier te dansen. Dit is geen lessituatie, maar draait om de liefde voor tekenen, samenkomen elkaar inspireren. Kom af en zeg het verder!

KAOS Talks  De KAOS Talks zijn gespreksavonden waarbij de KAOS-residenten als curator optreden en er tot maximum 3 gasten uitgenodigd worden voor een lezing, gesprek, debat en Q&A met het publiek. Deze wordt live georganiseerd in samenwerking met Museum Dr. Guislain te Gent en gestreamd op hun Youtubekanaal.

Donderdag 2 februari, 20u: KAOS Talk met huidig KAOS-resident Merel Stolker. Ze nodigt twee kunstenaars uit die allebei op hun eigen manier een plek opbouwden waar je “samen alleen kan zijn”. Elly Van Eeghem is kunstenaar en oprichter van Campus Atelier in Nieuw Gent, een collectief atelier voor de publieke ruimte. Malou van Doormaal is kunstenaar en oprichter van de Drag Up Family, een lerende community die bij elkaar komt rondom dragcultuur. Samen met Merel Stolker zullen ze deze avond in gesprek gaan rondom het thema eenzaamheid. 

Every Two Weeks Dinsdag 7 februari 2023: SPLINTER (voorheen Anonymous Printmakers)

Tekenmarathon donderdag 16 februari 2023: Om de twee jaar wordt de 24-uren Tekenmarathon georganiseerd doorheen de ruimtes van de Academie. Studenten en docenten van alle afstudeerrichtingen, onderzoekers, medewerkers én het publiek vinden hun weg naar potlood en papier om de verscheidenheid van modellen te vereeuwigen! Het bruisende programma en unieke sfeer vormen één van de hoogtepunten van het cultureel jaarprogramma van de Academie.

Every Two Weeks Dinsdag 21 februari 2023: Rúnar Örn J. Marinósson (samen met een collega van buiten de Academie)

Every Two Weeks Dinsdag 7 maart 2023: Jan de Tromp (samen met verscheidene artiesten van buiten de Academie)

 

 

(Foto: Louwrien Wijers, 'Tomorrow's Language', foto door Wannes Cré)