EXIT-festival | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • EXIT-festival

EXIT-festival

Tijdens het Exitfestival kapen de masterstudenten Kleinkunst de Arenberg.

Vijf jonge theatermakers, performers, muzikanten, acteurs en bricoleurs die doorheen hun opleiding en via hun werk gestalte geven aan wat kleinkunst vandaag de dag is. Drie dagen lang brengt de nieuwe lichting spannende, lichte, vieze en poëtische projecten.

Work in progress of reeds in prèmiere gegaan.

Exit through here!

Makers: Lisah Adeaga, Alyssa Gonzalez, Luuk van Herp, Misja Nolet, Rino Sokol

Bekijk hieronder het programma en daaronder een korte uitleg over de verschillende voorstellingen. 

PROGRAMMA

vrijdag 14 juni 2019

20u00

Apoptosis - Rino Sokol
@ DE KLEINE - Theater

Good Day Yes - Lisah Adeaga 
(i.s.m Luuk Van Herp, Viktor De Greef en Tim Caramin) 
@ BARLOKAL - Muziek

zaterdag 15 juni 2019

12u

Infomoment Kleinkunst (Drama)
zie onderaan deze pagina
@ BARBRUT

13u

How To Be (a feminist) - Misja Nolet 
(i.s.m Leonore Spee) 
@ DE KLEINE - Theater 

Physical Proof - Rino Sokol 
(i.s.m  Hernán Mancebo Martínez)
@ DE KLEINE - Theater 

20u

Phobos - Luuk Van Herp 
@ DE KLEINE - Theater 

Good Day Yes - Lisah Adeaga 
(i.s.m Luuk Van Herp, Viktor De Greef en Tim Caramin)
@ BARLOKAL - Muziek 

23u

After - Felix M
@ Bar Brut (tot 1u)

zondag 16 juni 2019

15u

Phobos - Luuk Van Herp
@ DE KLEINE - Theater 

Lebensfreud - Alyssa Gonzalez 
@ DE KLEINE - Theater 

How To Be (a feminist) - Misja Nolet 
(i.s.m Leonore Spee) 
@ DE KLEINE - Theater 

VOORSTELLINGEN

Physical Proof - Rino Sokol
Hernán Mancebo Martínez & Rino Sokol vragen zich af hoe prikkelbaar het zelfbeeld is in deze imago-gedreven tijden. Ze laten zich onder anderen inspireren door ’song-and-dance-man’ Andy Kaufman, positieve psycholoog Mihalyi Csiskzentmihalyi en de verwrongen figuren van de getekende werelden van Cartoon Network en Looney Tunes. Ze werken aan een persoonlijk textuur van spanningen die het resultaat is van een onderzoek naar vertrouwen, verwarring en verbetering. “Hernan de aarde. Rino de lucht. Beiden het vuur.” Uit deze symbiotische verhouding ontstaat er, vanuit een wederzijds professioneel narcisme, een spel. Een absurde dans van zelfbeelden die uit de levens en lijven van de twee performers put. Van en met: Hernán Mancebo Martínez & Rino Sokol Met dank aan: Samuel Baidoo, Miguel Peñaranda, Gert Portael, Zuidpool en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Phobos - Luuk Van Herp
De contradictie tussen het verlangen naar het oneindige en het onvermogen dit te bereiken. De mens is gemaakt voor het oneindige, maar weet niet hoe dat te bereiken. Ze wilt geluk, terwijl alles om haar heen eindig is. Een continu gevoel van onbevredigdheid, de wens om grenzen te overschrijden. Niets ter wereld is haar genoeg, maar dat komt voort uit de beschouwing van het oneindige. Een thanatofobische performance door Luuk van Herp. 

Good Day Yes - Lisah Adeaga 
Filmische landscapes en hitsige techno. Een ode aan de SRRI’s en het nihilisme. Lisah Adeaga (stem), Viktor De Greef (gitaar, synthesizer), Luuk Van Herp (bas), Tim Caramin (drum). Omringd door echte snaren en digitale randjes. Een (im)puls van mensenhanden en computers. Foor met ons foor jezelf. Met dank aan: Pascal Deweze, het Koninklijk Conservatorium Antwerpen & de Vlaamse overheid.

Lebensfreud - Alyssa Gonzalez 
Genoeg hebben van dat zielige gedoe. Hoe moeilijk is het nou om een beetje heldhaftig te zijn? Hoe kun je krachtig zijn in een verknipte wereld van scheve machtsverhoudingen en waar liefde een wetenschappelijk begrip is geworden. Hoe word je een sterke vrouw zonder je vrouwelijkheid te verliezen? Hoe word je een sterke mens, zonder gepolijst te worden? Lebensfreud. Daar waar zelfbescherming overslaat in een gevoelloze afstandelijke beleving van de wereld. Alles is relatief; het is wat alle pijnen stilt en alle wonderen vernietigd. En dan is er het verlangen om op de barricade te staan en te zeggen: Ik ben blij dat ik leef.

How To Be (a feminist) - Misja Nolet 
Misja Nolet en Leonore Spee onderzoeken het zelfbeeld van de progressieve witte Nederlander. Wat gebeurt er met dit zelfbeeld wanneer het geconfronteerd wordt met racisme in het eigen denken? In hoeverre zijn we bereid naar onszelf te kijken en privileges op te geven? How To Be (a feminist) is een associatieve storm aan gedachten over kleur, privilege, onrecht, opgroeien en activisme. Een theatraal relaas van twee vrouwen op zoek naar gelijkheid.

Infomoment Kleinkunst (Drama)

Op zaterdag 15 juni om 12u kan je meer informatie over de opleiding Kleinkunst krijgen van artistiek coördinator Patricia Beijsens tijdens het infomoment. Je kan je daarvoor inschrijven via onderstaand registratieformulier. Aansluitend kan je naar de voorstellingen van de masterstudenten gaan kijken.

REGISTREER:

 

Statusbericht

Sorry...This form is closed to new submissions.