Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • Muziekstage Paasvakantie

Muziekstage Paasvakantie

ma15

april 2019

Denk je eraan om Muziek-klassiek te studeren aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen? Of zit je al op het Conservatorium en wil je extra masterclasses volgen? Tijdens een muziekstage of masterclass kan je kennis maken onze instrumentdocenten.

De 'Vrienden Conservatorium Antwerpen' organiseren jaarlijks twee muziekstages: één in de paasvakantie en één in de zomervakantie. De eerste stage gaat door in de paasvakantie van 15 tot en met 19 april 2019. Vijf dagen lang kan je lessen volgen bij onze docenten, telkens tussen 9.00 en 18.00 uur. De stages worden afgesloten met een slotconcert op de laatste dag om 16 uur, waarop een aantal deelnemers optreedt.

De Paasstage richt zich zowel tot leerlingen niveau hogere graad DKO / kunsthumaniora als tot gevorderde studenten (niveau Conservatorium). Voor studenten die het niveau hogere graad DKO / kunsthumaniora behaalde zijn de stages voornamelijk bedoeld als voorbereiding op de toelatingsproeven Muziek-klassiek van het Conservatorium. Voor zij die reeds aan het Conservatorium studeren, worden er masterclasses gegeven.

Deelnemers bereiden minimaal twee substantiële stukken voor.

Inschrijven

Vanaf januari 2019 kan je inschrijven voor de muziekstages. Je vindt dan op deze pagina een link naar het inschrijvingsformulier en deelnemende docenten.

Stuur na het inschrijven via het formulier (dat in januari 2019 verschijnt) volgende zaken via mail naar stages.kca@ap.be:

  • video of Youtube link waarop je je instrument bespeelt
  • een repertoire lijst: geef het repertoire op waarop je les wil krijgen tijdens de stage

Deadline van inschrijving, bezorgen van video en repertoire lijst: 18 maart 2019.

Aanbod

Niveau hogere graad DKO/ kunsthumaniora 

  • Instrument/zang (1 uur per dag individueel van de docent naar keuze)
  • 4 x 1 ½ uur initiatie algemene muziekleer (AMV)
  • ook kamermuziekles is mogelijk

Niveau Conservatorium

  • Instrument/zang (1 uur per dag individueel van de docent naar keuze)
  • ook kamermuziekles is mogelijk

De deelnemers die inschrijven voor instrument/zang of kamermuziek hebben recht op het gebruik van een studielokaal met piano.

Data

Van maandag 15 tot vrijdag 19 april 2019

Deelnemende docenten

Nog te bepalen

Prijs

Instrument/zang/muziekschriftuur (hoofdvak) - vijf dagen les: € 325
Instrument/zang/muziekschriftuur (hoofdvak) - drie dagen les: € 200
AMV - vier dagen les: € 50
Kamermuziek (optioneel) - vier dagen les: € 175

Gelieve het inschrijvingsgeld te storten op onze rekening met IBAN code BE49 3630 2461 2071 op naam van “Vrienden Conservatorium Antwerpen” met vermelding "muziekstage + naam deelnemer” voor 1 april 2019.

Indien je annuleert, wordt er altijd een administratieve kost aangerekend van 40 euro. Tot 30 dagen voor de aanvang van de stage wordt er 50 % van het inschrijvingsgeld terugbetaald. Nadien is er enkel 50 % terugbetaling van het inschrij­vingsgeld mogelijk om medische redenen gestaafd met een doktersattest.

Contact

Voor info: stages.kca@ap.be

De stages vinden plaats in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Zomerstage 2019

Zomerstage van maandag 12 tot vrijdag 16 augustus 2019

Locatie