Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • ! CANCELED ! Naughty Kids – Punk in Antwerp. Book launch & film screening

! CANCELED ! Naughty Kids – Punk in Antwerp. Book launch & film screening

COVID-19 – UPDATE (28.10.2020)
In lijn met de smeekbede van de ziekenhuizen en dringende oproep van experten, heeft de Academie beslist om de tentoonstellingen ‘The Unrully Aparatus’ en ‘Track Report. The first Decade’ vanaf donderdag 29.10 te sluiten voor externe bezoekers. Ook de boekpresentatie en film screening ‘Naughty Kids. Punk in Antwerp’, die zouden plaatsvinden tijdens de Antwerp Art Nocturne op zaterdag 31.10, worden geannuleerd.

------------------------------

Naughty Kids – Punk in Antwerp
Book launch & film screening

ANTWERP ART NOCTURNE

Book launch
Twee jaar na ‘Naughty Kids. Punk in Antwerp’ (2018) presenteert de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en Track Report een boek dat deze opmerkelijke tentoonstelling documenteert. Aan de hand van installatieshots van de tentoongestelde foto's, drukwerk, kunstwerken, muziek, kleding, punkparafernalia en getuigenissen, brengt de publicatie de impact van punk, post-punk, New Wave en neopunk in Antwerpen in beeld.

Film screening
Tijdens het evenement wordt de documentaire film 'Anarchy & Attitude. Punk in Antwerpen 1980-1990' (2018) van Christine Clinckx doorlopend getoond. Voor deze film interviewde Clinckx, ooit zelf lid van de Antwerpse Punk gemeenschap, muzikanten, kunstenaars, ontwerpers en andere rebellen over hun anarchistische jaren in Antwerpen.

(Image: The Kids, juni 1977 © The Kids)
 

>> Dit event maakt deel uit van ARTICULATE | BAUHAUS 1 0 1