Noorderlicht 2019 | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • Noorderlicht

Noorderlicht

Kunst kan je meestal vinden in musea of galeries, op een podium of op een sokkel of na het kopen van een ticket. NOORDERLICHT brengt beeldende kunst, hedendaagse muziek en dans, opera en performance art, gratis tot op de stoep van de mensen die wonen in 2060 Antwerpen. De gevels, de straat en de muren zijn het canvas. Er wordt gespeeld vanop de balkons, op de pleinen en op de vuilbakken. De kunstenaars zijn jonge musici, beeldende- en podiumkunstenaars van over heel de wereld die de wijk 2060 tot hun onderwerp maken. Het publiek zijn de mensen van de buurt, de kinderen van de school, de klanten van de kapper en de kapper zelf, de straatveger en de mensen die elke dag gaan wandelen met hun hond en hopelijk ook u… En na afloop is er een buurtfeest.

Kijk hieronder voor het programma

 

Programma

 

 

 

Noorderlicht 2019

Donderdag 28 november 2019, vanaf 18u met performances, tentoonstellingen en concerten ‘in situ’ op 30 locaties op en rond het De Coninckplein en de Dambruggestraat.

Laat weten of je komt via facebook.

Noorderlicht is een organisatie van AP Hogeschool, Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen in samenwerking met district Antwerpen en Permeke bibliotheek.