Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • Slotparcours ChampdAction.LAbO

Slotparcours ChampdAction.LAbO

ChampdAction.LAbO is een laboratorium voor jonge makers, sedert 2006 georganiseerd door het in deSingel residerende ontwikkelings- en productieplatform voor kunstenaars ChampdAction en maakt deel uit van de International Summer School van deSingel. Het hoofddoel is co-creatie door de deelnemers en coaches via communicatie en interactie tussen de verschillende kunstdisciplines: dans, muziek, beeldende kunsten ea.

ChampdAction zet hiervoor zijn jarenlange expertise in vanuit muziek en technologie en werkt samen met andere gespecialiseerde partners.
ChampdAction.LAbO mikt vooral op studenten master of jonge professionals die al enige expertise hebben op het vlak van interdisciplinaire creatie. Het gebruik van nieuwe technologie staat eveneens centraal.

De jonge deelnemers komen niet alleen uit verschillende kunstdisciplines maar ook uit verschillende landen en werelddelen. Hiervoor werkt ChampdAction samen met steeds meer kunsthogescholen uit binnen- en buitenland en met gerenommeerde internationale kunstenaars die het hele tiendaagse traject coachen. Er worden ook lezingen en workshops georganiseerd. Op het einde van de 10 dagen is er een slotparcours, gratis toegankelijk voor het brede publiek waarbij de deelnemers en coaches kunnen tonen wat zij gemaakt hebben. Hiervoor wordt het hele gebouw van deSingel ingezet.

Elk jaar wordt een thema voorgesteld als houvast voor de creatie van nieuwe projecten, workshops en lezingen. Voor de editie van 2019 staat het thema DISOBEDIENCE centraal.

Voor ChampdAction.LAbO 2019 werden volgende coaches uitgenodigd: Marko Ciciliani (Kr), Alexander Schubert (D), Tom Pauwels (B), Wim Henderickx (B), Stefano D'Alessio (It), Tuur Marinus (B),  Constantinos Miltiades (Gr), Angélique Willkie (VS), Frederik De Bleser (B).

Er ook lezingen voorzien over het thema DISOBEDIENCE door filosoof Lieven De Cauter (B) en componist Johannes Kreidler (D)

Slotparcours op zondag 1 september 2019 vanaf 20.00 uur.

Meer info via www.champdactionlabo.be


Een productie van ChampdAction in het kader van de International Summer School van deSingel.
Ism deSingel, Koninklijk Conservatorium Antwerpen/AP Hogeschool, St Lucas Antwerpen/KDG, Fontys Hogeschool Tilburg en andere kunsthogescholen in binnen- en buitenland
Met steun van de Vlaamse Overheid, Stad Antwerpen en de VLUHR

Locatie