Internationaal Acteren | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Drama
  • Acteren
  • Index
  • Internationaal

Internationaal

Internationalisering @ home

In het Conservatorium kom je terecht in een internationale omgeving gezien de cohabitatie van de opleiding drama met de opleidingen Dans, Muziek Klassiek en Jazz. Bovendien heeft het Kunstenhuis DE SINGEL een sterk internationaal profiel, en kruis je regelmatig kunstenaars uit het buitenland in de gang, in de artiestenfoyer, via studententickets voor voorstellingen en bij gespreksmomenten.

De opleiding Drama trekt docenten aan uit Vlaanderen en Nederland en soms daarbuiten. Maar ook als de docenten van dichtbij komen, brengen ze de wereld met zich mee. Antwerpen is een heel diverse stad met talrijke achtergronden. Het onderwijs ent zich op die rijkdom, laat haar studenten kennis maken met de rijkdom van die verscheidenheid en bouwt een netwerk uit in het Antwerpse culturele en sociale middenveld.

Via artistiek onderzoek en interdisciplinaire projectweken kom je in contact met studenten van alle opleidingen. Door het internationale karakter van de campus, staan die samenwerkingen garant voor een boeiende leercontext.

Uitwisselingsprogramma’s voor reguliere studenten

Binnen het kader van het Erasmus+ programma kun je als student een deel van je opleiding in het buitenland volgen. Naast de kans op unieke artistieke ontplooiing krijg je zo ook de kans om andere culturen te leren kennen, je talenkennis en zelfstandigheid te ontwikkelen en leer je je maatschappijbeeld in een bredere context te plaatsen.

Ook je stage kun je in het buitenland volgen. Alle info is terug te vinden op het intranet.

Uitwisselingsstudenten

Uiteraard zijn ook studenten welkom die in het kader van een uitwisselingsprogramma zoals Erasmus+ gedurende een periode in het Conservatorium les willen volgen.

Omwille van het individueel gerichte onderwijs en de taalbarrière bij de opleiding Drama (alle onderwijs gaat door in het Nederlands) kunnen we niet op alle aanvragen ingaan. Elke aanvraag wordt gescreend op artistieke kwaliteiten. Uitwisselingsstudenten krijgen tenslotte dezelfde intensieve ondersteuning als reguliere studenten.

Als uitwisselingsstudent betaal je geen studiegeld in het Conservatorium, je betaalt je inschrijvingsgeld in je eigen instelling.

Tijdens je verblijf moet je voorzien in je eigen huisvesting. Je kunt een goede studentenkamer vinden via de website van Kotweb.

Wil je komen studeren als uitwisselingsstudent? Volg dan de toelatingsprocedure voor uitwisselingsstudenten.