Education Legal Page | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan

toelating bachelor Koperblazers
Muziek

STAP 2. Artistieke toelatingsproef

1. Als je voldoet aan de diploma- en taalvoorwaarden moet je als tweede stap slagen voor de artistieke toelatingsproef.

De registraties voor de toelatingsproeven voor academiejaar 2022-2023 zijn afgerond. Registratie voor de toelatingsproeven voor academiejaar 2023-2024 is nog niet mogelijk. 

Blijf je graag op de hoogte van de inschrijvingsprocedure? Schrijf je dan in op de infomail Muziek

 

2. Betaal online de administratieve kost na registratie
Om zeker te zijn van je registratie betaal je binnen de twee weken de administratiekost van 40 euro. De betaling gebeurt online via de inschrijvingsmodule. Administratiekosten worden in geen geval terugbetaald.

Pas wanneer we je betaling hebben ontvangen en gecontroleerd, sturen we je een link naar een invulformulier waarin je jouw video links kan delen. Omwille van de zomersluiting ontvangen kandidaten voor sessie 2 die hun registratie en betaling in orde brengen vóór 5 juli hun online formulier uiterlijk 10 juli, de anderen uiterlijk 20 augustus.

3. Bereid je voor op de artistieke toelatingsproef
Aan alle studenten uit de Economische Europese Gemeenschap (EEC) vragen we live deelname aan de toelatingsproef. Buitenlandse kandidaat-studenten die niet in Europa wonen kunnen de (oriënterende) artistieke toelatingsproeven voor instrument-zang en compositie uitzonderlijk via een video-opname doen.

Alle kandidaten moet een online motivatievideo maken. Kandidaten die online deelnemen, maken tevens een opname van hun praktische proef. In het online formulier kan je de links naar je opnames toevoegen. We aanvaarden enkel Vimeo en Youtube links (zonder wachtwoord). Test zeker op voorhand dat alle links goed werken voor externen.

Ter voorbereiding vind je hieronder: 

  • richtlijnen m.b.t. het repertoire samen met instructies voor de theoretische proeven,
  • opdrachten voor de andere oriënterende proeven, indien van toepassing.
     

4. De dag van de toelatingsproef
Live toelatingsproeven gaan door in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen. Kandidaten worden verwacht beschikbaar te zijn op de dag(en) van de toelatingsproef en zich aan te melden op het aangekondigde uur.

Voor online toelatingsproeven zal de jury gebruik maken van de links in het online formulier voor de beoordeling. 

5. Bevestiging resultaat
De resultaten van de artistieke toelatingsproeven worden binnen de zeven kalenderdagen, te rekenen vanaf de beslissing, per e-mail verstuurd naar het e-mailadres opgegeven door de kandidaat.

Een kandidaat student mag zich maar één keer per academiejaar inschrijven voor dezelfde toelatingsproef tenzij op uitdrukkelijk verzoek van de jury na de eerste deelname.

 

STAP 3 tot 7. Na het slagen voor de artistieke toelatingsproef