Oscar Van Rompay | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Oscar Van Rompay

Oscar Van Rompay

Oscar Van Rompay (°1983) studeerde af bij Toneelopleiding Dora Van der Groen. Met hun afstudeerproject Publikumbeschimpfung, begeleid door Peter Van den Eede, stond de klas van Dora Van der Groen ondermeer op het ITs Festival – het International Theatre School Festival. Daarvoor kreeg Oscar Van Rompay de Kemn-A-ward als meest beloftevolle acteur.

Zijn debuut op het witte doek maakte hij in Win/win (2010) van Jaap van Heusden. Hij vertolkt er het hoofdpersonage Ivan, een jonge beurshandelaar. Voor die rol ontving hij het Certificate of Outstanding Achievement voor beste acteur op het jaarlijkse filmfestival van New York.

Van Rompay speelde bij NTGent ondermeer in Platform, Opening night, Tien geboden, Vergeten straat, Woyzeck, God van de slachting, Kroniek of How to lie dead in your apartment for 28 months, FRONT Polyphonie, JR. Hij schreef samen met Peter Verhelst de monoloog Africa, gebaseerd op Van Rompay's ervaring als manager van een boomplantage in Kenia.

Tijdens het seizoen 2019-2020 is Oscar te zien in deel II van Histoire du théâtre II in regie door Faustin Linyekula, hij speelt mee in De Staat van de SchoonheidYellow en tourt met JR.