Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Chin Cheng Lin is Doctor nr. 9

Chin Cheng Lin is Doctor nr. 9

Internationaal gelauwerd marimbaspeler Chin Cheng Lin stelde onder grote belangstelling zijn doctoraatsonderzoek voor. Lin onderzocht de invloed van  de Chinese bewegingskunst Tai Chi op het marimbaspel. Tijdens de publieke verdediging kregen de juryleden en gasten een demonstratie te zien van Tai Chi. Na de lezing en de vragenronde, bracht Chin Cheng Lin zijn bevindingen in de praktijk met een marimba recital. 

Lin onderzocht eerst de pedagogische techniek van de uitvoering en artistieke inspiratie in het marimbaspel. Hij bekeek ook bewegingen van marimbaspelers en beschreef de karakteristieken van het marimbaspel. Vervolgens ontwikkelde hij online instructies waarmee marimbaspelers Tai Chi bewegingenkunnen gebruiken en evalueren in het marimba-onderwijs. Tot slot integreerde Chin Cheng Lin Tai Chi in muzikale composities. 

Het onderzoek toonde aan dat het marimbaspel dankzij de toepassing van elementen uit de Tai Chi merkbaar beter werd. Het had een gunstige invloed op de controle over de ademhaling, het gevoelen van zwaartekracht, de toepassing van bewegingen van Tai Chi in boven-en onderlichaam. Meer onderzoek is nodig naar de fysieke analyse en de educatieve methode voor het uitvoeren van de techniek. 

Met het behalen van zijn doctoraat wordt Chin Cheng Lin de 9de Doctor in de Kunsten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen!