Lies Colman nieuwe directeur Conservatorium Den Haag | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Lies Colman nieuwe directeur Conservatorium Den Haag

Lies Colman nieuwe directeur Conservatorium Den Haag

Op 1 februari 2023 treedt Lies Colman in de voetsporen van Henk van der Meulen als directeur van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Lies was jarenlang verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (onderdeel van AP Hogeschool) als jong talent, student, docent, lid van de directie Muziek Klassiek, artistiek directielid van de educatieve master Muziek en onderzoeker.  

Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Lies Colman heeft een bijzondere staat van dienst binnen het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Naast haar diploma’s in Rechten en Vergelijkende Cultuurwetenschap, behaalde ze in Antwerpen haar masterdiploma als pianiste. Na een internationale carrière als soliste en kamermuzikante startte ze aan haar alma mater als gastprofessor piano. 


Sinds 2016 maakt Lies er deel van de artistieke directie voor de opleidingen Muziek Klassiek en de educatieve master Muziek. In 2021 rondde ze haar MBA af aan de London Graduate School en startte ze, opnieuw thuis in het Conservatorium Antwerpen, een doctoraat in de Kunsten. 
Het Koninklijk Conservatorium Den Haag is zonder twijfel een bijzonder inspirerend leider rijker. 


Stefaan De Ruyck - Hoofd van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen - ziet haar niet graag vertrekken, maar wenst haar het allerbeste in haar nieuwe functie: “Met het vertrek van Lies Colman naar Den Haag verliest het Koninklijk Conservatorium Antwerpen een sterkhouder op veel vlakken. We zullen haar talent, haar expertise en haar enthousiasme missen. Maar kijk, het Koninklijk Conservatorium Den Haag verwelkomt met Lies een nieuwe directeur met wie we een warme en persoonlijke band hebben. Ongetwijfeld zal haar komst een bijkomende impuls geven aan de goede samenwerking en verstandhouding die tussen de beide conservatoria al bestond.

 

Directeur in Den Haag

Het Koninklijk Conservatorium Den Haag zocht de afgelopen maanden naar een opvolger voor afscheidnemend directeur Henk van der Meulen, die begin 2023 met pensioen gaat. Na een grondige selectieprocedure koos het bestuur van het Conservatorium Den Haag voor Lies Colman. Huug de Deugd, voorzitter van het college van bestuur, kon eerder deze week zijn felicitaties aan haar overbrengen. Ze zijn bijzonder verheugd dat Lies vanaf 1 februari de fakkel van Henk van der Meulen zal overnemen. 


Zelf omschrijf Lies haar motivatie om voor het Koninklijk Conservatorium Den Haag te kiezen als volgt: “De veelzijdigheid en het potentieel van het Hoger Kunstonderwijs blijft me sinds het begin van mijn carrière inspireren en motiveren: het maken en beoefenen van kunst in al haar kracht en verscheidenheid; het delen en ontwikkelen van passie, kennis en ervaring – en dat alles in een inspirerende en respectvolle omgeving. Deze kwaliteiten, deze bevlogenheid en ambitie vind ik terug in alle geledingen van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ik kijk er dan ook naar uit om deel uit te maken van dit excellente instituut, en zal met veel enthousiasme het werk van afscheidnemend directeur Henk van der Meulen voortzetten.


De bijzondere band die Lies heeft met het Koninklijk Conservatorium Antwerpen is er één voor het leven. Die wordt ook niet doorgeknipt, maar voortaan anders ingevuld: “Ik dank met veel warmte het bijzondere team van het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, dat jarenlang een thuis voor mij was. Ik neem geen afscheid, maar kijk uit naar onze hernieuwde toekomstige samenwerking.”