Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Nieuwe docenten viool: Evgenia Ephstein en Aylen Pritchin

Nieuwe docenten viool: Evgenia Ephstein en Aylen Pritchin

Evgenia Epshtein en Aylen Pritchin worden voorgedragen om in september 2020 de vakgroep strijkinstrumenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen te vervoegen als hoofdvakdocenten viool. Ze nemen daarbij de fakkel over van Alissa Margulis, die nu hoofdvakdocent viool in Essen (Duitsland) is. 

Ze kunnen beide al terugkijken op een mooie carrière en zijn daarom een geweldige aanwinst voor de vakgroep en de opleiding Muziek Klassiek. Samen met de andere hoofdvakdocenten Tatiana Samouil en Guido De Neve en assistent Benjamin Braude beschikt de vakgroep nu over een team van complementaire vioolexperten die de studenten excellent zullen kunnen begeleiden in hun ontwikkeling tot artistieke persoonlijkheid.

De Russische violist Aylen Pritchin heeft zich de laatste jaren stevig gevestigd als een van de meest interessante en veelzijdige jonge rijzende sterren van het internationale concertpodium. Zijn carrière omvat optredens in tal van prestigieuze zalen in heel Europa, Rusland, Israël, Vietnam en Japan. Hij treedt zowel solo als in kamermuziekverband op en is te bewonderen als concertsolist onder leiding van befaamde internationale dirigenten. Komende engagementen omvatten debuutconcerten met het Liverpool Philharmonisch Orkest, het Toulouse National Orchestra en een Aziatische recitaltournee met Lukas Geniusas in Japan en China. Recent nam Aylen Pritchin met Maxim Emelyanychev de complete Brahms vioolsonates op historische instrumenten op voor het label Aparté.
Volledige biografie

Evgenia Ephstein heeft zich na haar studies in Rusland, Tel Aviv en Rotterdam vooral als strijkkwartet topspeelster ontpopt. Zo stichtte ze het Aviv String Quartet, dat verschillende internationaal relevante prijzen behaalde. Evgenia Epshtein is professor viool en kamermuziek in Split Academy of Arts in Croatië en artistiek directeur van de zomeracademie ‘Summer Con Spirito’ in Trogir, Croatië. Nu ze aangesteld is als hoofdvakdocent viool in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen is ze van plan om zich te settelen in Antwerpen en van hieruit haar artistieke internationale activiteiten verder te ontwikkelen.
Volledige biografie

Je kan kennismaken met Evgenia Ephstein tijdens de Muziekstage deze zomer. Deze gaat door van maandag 17 tot en met vrijdag 21 augustus. 
Schrijf je in voor de muziekstage