Ontdek de nieuwe generatie theatermakers op het Toneelscholenfestival | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Ontdek de nieuwe generatie theatermakers op het Toneelscholenfestival

Ontdek de nieuwe generatie theatermakers op het Toneelscholenfestival

Voor de tweede editie van het Toneelscholenfestival koos de organisatie de stad Gent als uitvalsbasis. Het concept blijft echter ongewijzigd: de kersverse alumni van de vier Vlaamse toneelscholen presenteren er hun afstudeervoorstellingen aan het grote publiek. Ook de nieuwe lichting uit het Conservatorium Antwerpen staat op het de planken tussen 7 en 11 september.

 

Dit zijn hun voorstellingen:

 

Open brief

De organisatoren schreven opnieuw een open brief waarin ze vertellen waarom het Toneelscholenfestival ook dit jaar moest plaatsvinden. Want pandemie of niet, ook deze generatie kampt met een tekort aan mogelijkheden om hun werk en zichzelf te kunnen laten zien. Daarom staan ze schouder aan schouder op de planken, zonder selectieprocedure, zonder coherentie in de programmatie, verbonden "door de positie waarin deze spelers zich bevinden, net afgestudeerd, precair, met een liefde voor het vak."
 

Tickets

Help hen hun vuur voor theater te vieren. Boek je tickets voor het Toneelscholenfestival.  "Voorstellingen verdienen het om gezien te worden. Deze jonge mensen verdienen het dat er naar hen gekeken wordt, door CC's, door stadstheaters, door cultuurhuizen, door programmatoren, door grootmoeders, door studenten, boekhouders, politiekers, cowboys en door u."
 
 
Surf naar de website van het Toneelscholenfestival voor alle voorstellingen en speeldata.
 
 
Foto uit Jozef K. door Johan Pijpops.