Prince K. Appiah, onthoud die naam! | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Prince K. Appiah, onthoud die naam!

Prince K. Appiah, onthoud die naam!

Dramastudent Prince K. Appiah is deze week te zien in de laatste van vier coronaproof miniseries die gemaakt werden voor de Vlaamse zender één. In zijn rol als personal trainer van die andere alumnus van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Bart Hollanders, geven de makers van de reeks hem de kans om thema’s als racisme en privilege op een ludieke manier aan te kaarten.

Het was voor Prince de eerste keer dat hij als een van de leidende figuren op een televisieset stond. Ontzettend spannend vooraf, zo zei hij zelf, maar toen de opnames eenmaal begonnen, viel de druk relatief snel van hem af. Het was ook zo’n hectisch schema. Er was gewoon geen tijd om stil te staan bij het feit dat De Shaq zijn introductie zou zijn bij het grote publiek.
Het fijne was ook dat de andere leden van de cast en scenarioschrijver Inès Eshun Prince al hadden zien spelen, en dat die laatste hem al voor ogen had gehad nog voor het script helemaal op punt stond.
‘The Stars aligned,’ is wat Prince er zelf over zegt: ‘maar je moet het natuurlijk wel zelf waarmaken. Bij het Conservatorium kreeg ik de ruimte om mezelf binnen een veilig, experimenteel kader te ontwikkelen en eigenlijk heb ik dat op de set van De Shaq ook wel zo ervaren. Dit smaakt naar meer!’

Prince K. Appiah (24) is een Borgenhoutenaar met Ghanese roots. Hij verdeelt zijn tijd tussen muziek en acteren. Hoewel die laatste passie eigenlijk best recent is. Rappen doet hij al vanaf zijn negende, het acteren leerde Prince pas kennen op zijn twintigste, toen hem op de middelbare school een theaterproject in de schoot werd geworpen. Een jaar later kon hij aan de bak in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Die studententijd zit er bijna op. Hoog tijd om uit te kijken naar een veelbelovende toekomst in de kunsten.