Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Raymond van het Groenewoud is Maestro Honoris Causa

Raymond van het Groenewoud is Maestro Honoris Causa

Raymond van het Groenewoud ontvangt op dinsdag 27 november 2018 de onderscheiding van 'Maestro Honoris Causa' van de Stichting Conservatorium Antwerpen. Deze titel, die uitgereikt wordt tijdens het jaarlijkse Benefiet van de Stichting, eert een vooraanstaande persoonlijkheid uit de wereld van de podiumkunsten. 

De Stichting wil met de onderscheiding van Raymond van het Groenewoud het belang van kwaliteitsvolle lichte muziek onderlijnen. Het is de eerste keer dat sinds de oprichting in 1999, de Stichting de onderscheiding toekent aan een markante persoonlijkheid uit dit genre. Populaire muziek is niet voor niets de meest verspreide en meest beluisterde muziek en verdient de aandacht van Conservatorium en Stichting.

De titel van Maestro Honoraris Causa wordt uitgereikt op dinsdag 27 november 2018 tijdens het jaarlijkse Benefietconcert van de Stichting. Tijdens dit Benefietconcert zal Raymond van het Groenewoud een selectie van zijn composities brengen zowel als solist, als met zijn band en met het Symfonisch Orkest van het Conservatorium onder leiding van Dirk De Caluwé. Guy Mortier zal de gelegenheidsrede of laudatio voor zijn rekening nemen.

De Stichting Conservatorium Antwerpen ondersteunt het Koninklijk Conservatorium Antwerpen financieel zodat het zijn opdracht optimaal kan blijven invullen. Met de opbrengst van het benefietconcert wil de Stichting een viertal buffetpiano’s aankopen en enkele kleinere restauraties doorvoeren. Dit past binnen het project “Save the Piano” dat in 2014 gelanceerd werd en waardoor intussen al voor meer niet minder dan €600.000 aankopen en restauraties gerealiseerd werden.

TICKETS BENEFIET: www.desingel.be

WEBSITE STICHTING:  www.stichtingconservatorium.be