Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • CORONA vragen over toelatingsproeven aan het Conservatorium

CORONA vragen over toelatingsproeven aan het Conservatorium

Ben je ingeschreven voor een toelatingsproef? Of was je dat nog van plan? Via deze pagina verzamelen we de meest voorkomende vragen en antwoorden.

Drama

Acteren

De eerste sessie (6-7 april) wordt afgelast (ingeschreven personen zijn reeds uitgenodigd om zich in te schrijven voor een volgende sessie (29 juni - 30 juni of 31 augustus - 1 september, kreeg je nog geen mail, contacteer dan conservatorium@ap.be).

Woordkunst

De eerste sessie (25 april) wordt verzet naar 29 juni. Ingeschreven personen worden gecontacteerd door de studentenadministratie.

Kleinkunst 

Gaat normaal gezien door zoals gepland op 25 juni.

Muziek

Muziek klassiek

De eerste sessie van de toelatingsproeven in april en mei zullen digitaal doorgaan. Na inschrijving ontvang je per mail meer informatie over hoe je dit praktisch moet aanpakken. 

De oriënterende proef algemene muziekleer en gehoor wordt door alle kandidaten live afgelegd tijdens de tweede sessie op 24 augustus. 

De toelatingsproef Directie worden door alle kandidaten live afgelegd tijdens de tweede sessie (tussen 24 augustus 2020 en 6 september 2020, exacte data nog te bepalen) of tijdens de introductieweek (van 14 tot 18 september 2020, exact moment nog te bepalen). 

De tweede sessie (instrument- of zangproef, toelatingsproeven Directie en de oriënterende proeven) gaat gewoon 'live' door.

Jazz

Uitzonderlijk gaan alle toelatingsproeven jazz van Sessie 1 online door. Je doet toelatingsproef op basis van een video-opname en een Zoom-sessie (zoom.us). Je bezorgt je video-opname met het gevraagde programma digitaal aan het studentensecretariaat vóór 10 mei. Eén week voor de zoom-sessie ontvang je via mail een opgelegd werk dat je op de dag van de toelatingsproef via Zoom voorspeelt voor de jury. Tijdens deze sessie vindt ook een motivatiegesprek en een prima vista oefening plaats en kunnen eventueel nog bijkomende oefeningen worden gevraagd. Je ontvangt één week voor de zoom-sessie de uurregeling en een link waarmee je aan de sessie kan deelnemen.

Kandidaat-studenten voor B1 die slagen voor de toelatingsproef instrument/zang worden uitgenodigd om eveneens deel te nemen aan de toelatingsproef AML gehoor- en leesvaardigheid. De proef AML gehoor zal in groep plaatsvinden via Zoom. De proef AML leesvaardigheid vindt aansluitend individueel plaats via Zoom. Enkel wie zowel voor de toelatingsproef instrument/zang als voor de toelatingsproef  AML gehoor- en leesvaardigheid slaagt, kan worden toegelaten tot de opleiding. Kandidaten die niet slagen voor de toelatingsproef instrument/zang kunnen niet deelnemen aan de proef AML gehoor- en leesvaardigheid

Dans

Bachelor

De toelatingsproeven voor de bachelor Dans hebben reeds plaatsgevonden, blijf op de hoogte van de volgende sessies voor acedemiejaar '21 - '22 dankzij de infomails Dans.

Master

Gaat normaal gezien door op de voorziene datum (15 mei).

Nog vragen?

Stel ze ons via conservatorium@ap.be

Wil je weten welke maatregelen we nemen i.k.v. het Coronavirus?

Lees meer