Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Wandelen met Herman Teirlinck

Wandelen met Herman Teirlinck

U zegt? Herman Teirlinck mag dan al meer dan 50 jaar dood zijn, in het Koninklijk Conservatorium kun je in Teirlinck's voetsporen treden. Onderzoekster Assia Bert bestudeerde de acteervisie van de opleiding Acteren aan het Koninklijk Conservatorium De eerste wegwijzer in dit project was het boek ‘Dramatisch Peripatetikon’ van Herman Teirlinck. Het begrip ‘Peripatetikon’ verwijst naar het al rondwandelend lesgeven. Tijdens het lezen van dit boek had Assia het gevoel dat ze door de schrijver bij de arm werd genomen en in zijn visie werd rondgeleid. Een gevoel dat ze graag met je deelt en dat aan de basis van deze installatie ligt.

De bladzijden van het ‘Dramatisch Peripatetikon’ vormen een wandelpad langsheen de leslokalen van de drama-opleiding. Thematische routes, belichaamd door gekleurde lijnen, doorkruisen het wandelpad. Je kiest een thema en volgt het overeenkomstige pad. Zo wordt je langs verschillende citaten her en der in het ‘Dramatisch Peripatetikon’ gegidst. Teirlincks visie over een thema wordt stapsgewijs toegelicht.

De installatie ‘Petrichor. Dramatische Peripatetikon.’ begint op de vierde verdieping van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (Beel hoog). Het wandelpad start aan lokaal 434. Je kan komen wandelen tijdens de openingsuren van de school. Voor rondleidingen, neem contact op met art&research@ap.be.