Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Onderzoek
  • Voorbij de barricades

Voorbij de barricades

In dit doctoraatsproject zoekt Mashid Mohadjerin naar vernieuwende manieren om van een objectieve, documentaire benadering naar een subjectieve, gestileerde en evocatieve benadering te gaan. Door het gebruik van installaties, ondersteund door intensieve literatuur, beeldstudie en aanwezigheid in de wereld van haar onderwerp, zal ze manieren onderzoeken om een ​​alternatief te bieden voor wereldwijde mediabeelden.

Tot nu toe bleef haar werk beperkt tot klassieke portretten, foto's van gepolitiseerde openbare ruimtes en objecten die werden gebruikt tijdens grote opstanden in Egypte en Tunesië. Dit project onderzoekt een meer abstracte weergave van het vrouwelijk lichaam in de context van verzet in de hedendaagse moslimwereld, waardoor specifieke mensen en specifieke politieke kwesties vervagen.

In plaats van formele portretten van specifieke activisten, zal het werk meer een interpretatie zijn van de vrouwelijke revolutionaire figuur en haar omgeving. Zo komen elementen uit haar vroegere onderzoek samen met nieuw foto-, audio- en videomateriaal in grote installaties. Daarnaast wordt een boek geproduceerd dat het verhaal complexer en ambivalenter voorstelt. Geografisch gezien zal deze veelbesproken hedendaagse kwestie uitgroeien tot relevantere veldsites in de regio die van belang zijn in de moderne conflicten en spanningen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Promotors: Johan Pas & Roschanack Shaery

ONDERZOEKER(S)