Overslaan en naar de inhoud gaan

toelating bachelor Dans
Dans

STAP 2. Neem deel aan de toelatingsproef

Data artistieke toelatingsproeven bachelor Dans

audities bachelor Dans datum deadline registratie
driedaagse auditie 1

vrijdag 15 maart 2019
zaterdag 16 maart 2019
zondag 17 maart 2019

volzet
driedaagse auditie 2 vrijdag 5 april 2019
zaterdag 6 april 2019
zondag 7 april 2019
volzet

Wil je je registreren voor de toelatingsproef Dans? Volg dan deze procedure:

1. Registreer je voor de auditie
Je kan je maar voor één keer inschrijven per academiejaar voor dezelfde toelatingsproef tenzij de jury het specifiek vraagt na je eerste deelname.  

De artistieke toelatingsproef Dans is volzet. Je kan je nog wel registreren op de wachtlijst.

REGISTREER OP WACHTLIJST

 

2. Betaal online de administratieve kost
Om zeker te zijn van je registratie betaal je binnen de twee weken de administratiekost van 40 euro. De betaling gebeurt online via de inschrijvingsmodule. Administratiekosten worden in geen geval terugbetaald.

3. Vragenlijst
Vul de volledige vragenlijst in ten laatste 10 dagen voor de toelatingsproef. Vermeld zeker of je reeds een andere opleiding volgde en/ of vrijstellingen wil aanvragen.

4. Bereid je voor op de auditie.
Creëer een eigen choreografie van max. 2 minuten, stijl en muziek naar keuze.

5. De dag van de auditie
Kandidaten melden zich aan het onthaal van het Conservatorium tussen 8u30 en 09u00 (het onthaal bevindt zich bovenaan de trap aan de hoofdingang) de eerste dag van de driedaagse audtie.

De auditie omvat enkele lessen in hedendaagse dans, ballet, improvisatie, compositie en repertoire verspreid over drie dagen. De selectie gebeurt op verschillende momenten doorheen de proef. Na elke tussentijdse evaluatie wordt bekend gemaakt wie geselecteerd is om deel te nemen aan het vervolg. Van de kandidaten die de laatste ronde bereiken worden er solo's getoond en wordt een interview afgenomen. Tot slot vindt er ook een fysieke test plaats bij de kinesist. De laatste groep zal de artistieke toelatingsproeven beëindigen op zondag om 16u.

Studenten worden geselecteerd op hun individuele mogelijkheden als dansers. De dansopleiding kijkt naar het vermogen om een bewegingstaal te begrijpen en die tot leven te wekken op een persoonlijke manier. Ook improvisatie- en creatievaardigheden worden getoetst. We willen je passie voor dans, je creativiteit en persoonlijkheid en je motivatie zien. Fysiek zijn we geïnteresseerd in verbinding, coördinatie, ruimtelijk bewustzijn, interpretatie van kennis, muzikaliteit, expressie en diverse bewegingkwaliteiten.

6. Bevestiging resultaat en engagement tot inschrijving
De bevestiging van het resultaat van de artistieke toelatingsproef wordt binnen de zeven kalenderdagen, te rekenen vanaf de beslissing, per e-mail verstuurd naar het e-mailadres opgegeven door de kandidaat.
Studenten die geslaagd zijn in de artistieke toelatingsproef bevestigen hun engagement om de opleiding te volgen. Stuur hiervoor een mailtje naar conservatorium@ap.be

 

STAP 3 tot 7. Na het slagen voor de artistieke toelatingsproef