Carlos De Brito Dias | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Carlos De Brito Dias

Carlos De Brito Dias

Carlos Brito-Dias (1991) is afgestudeerd in Compositie aan de School of Music, Arts and Spectacle (ESMAE). Hij volgde seminaries en masterclasses bij onder andere Filipe Lopes, Pascal Dusapin, Kaija Saariaho, Wolfgang Mitterer, Betty Olivero, Ivo Medek, Bruce Pennycook, Emmanuel Nunes, Marko Ciciliani. Brito-Dias maakte deel uit van het 343eNSEMBLE elektronische muziekproject met ESMAE-studenten en -docenten. Hij behaalde zijn masterdiploma in Compositie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

Hij heeft verschillende cursussen in muzikale pedagogiek gevolgd. In het kader van fora bij de ESMAE / Casa da Música-samenwerking, werden zijn werken Tribute to a Fugidio en Claro-Escuro gelezen door het Remix Ensemble onder leiding van Peter Rundel en zijn werk Dream was aanwezig in het Symfonieorkest of Porto Casa da Muziek, geregisseerd door Iker Sanchez. Hij regisseerde het koor en orkest van Sinfonieta de Braga.

Zijn werken werden uitgevoerd op plaatsen zoals de HardClub, Passos Manuel, het Helena Sá e Costa Auditorium, het Nogueira da Silva Museum, Adelina Caravana en Madalena Sá e Costa Auditoria, Winter Garden of het Teatro S. Luís en deSingel.

(c) Peter Vandelavoire