Chloé Lybaert | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Chloé Lybaert

Chloé Lybaert

De voorbije tien jaar heeft Chloé Lybaert ruime expertise en ervaring opgebouwd in het onderwijs. Na haar opleiding in de Taal- en Letterkunde (UGent) is ze in 2010 – terwijl ze aan een doctoraat in de Nederlandse Taalkunde werkte – gestart met de specifieke lerarenopleiding. Gedreven door een sterke interesse voor (taal)didactiek heeft ze nadien ook nog een specialisatie Nederlands als tweede taal (NT2) gevolgd, en een masterclass Content and Language Integrated Learning (CLIL). Tijdens die opleidingen heeft ze veel bijgeleerd over didactiek in het algemeen, en over activerend leren en taalontwikkelend lesgeven in het bijzonder.

Sinds 2014 zet Chloé Lybaert die kennis met veel enthousiasme om in de praktijk. Aan AP geef ze sindsdien mondelinge en schriftelijke communicatie en taalvaardigheid in de Educatieve Master in de Beeldende Kunsten en als keuzevak in de bachelor, en aan de UGent geeft ze Nederlandse schrijfvaardigheid en tekstrevisie aan moedertaalsprekers van het Nederlands en NT2 aan Erasmusstudenten.

Chloé Lybaert is ook bedreven in taalbegeleiding en in de inhoudelijke begeleiding van onderzoek. Aan AP help ze studenten bij hun onderwijskundige onderzoeksprojecten, en aan de UGent waar ze studenten begleid bij hun bachelor- en masterscripties.