Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Evgenia Epshtein

Evgenia Epshtein

Evgenia Epshtein, geboren in Rusland, begon op zesjarige leeftijd met haar vioolstudie en voltooide bij Vladimir Milshtein de “Middelbare school voor begaafde muzikanten”. Na haar emigratie naar Israël in 1990 studeerde ze bij Arthur Zisserman, Yair Kless en Irena Svetlova aan de Tel Aviv Academy of Music, gevolgd door een studie bij Benzion Shamir aan het Conservatorium van Rotterdam, waar ze haar masterdiploma behaalde. Tijdens haar studie in Rotterdam won ze verschillende prijzen en wedstrijden en nam ze deel aan de masterclasses van Isaac Stern, Henry Mayer en Zakhar Bron.

Evgenia Epshtein is mede-oprichtster van het Aviv Strijkkwartet dat de 3e Melbourne International Chamber Music Competition, de Bordeaux Strijkkwartet Competition en de Charles Hennen Music Competition won, naast andere topprijzen. Het Aviv Quartet werd ook uitgeroepen tot het "Beste jonge ensemble" door de Ministeries van Cultuur van Duitsland en Israël (1999, 2000, 2003, 2008).

Als soliste trad zij op met de Reconsil Sinfonietta in Wenen, het Boekarest Filharmonisch Orkest, het Zadar Kamerorkest, het Split Symphony Orchestra, het Boheemse Filharmonisch Orkest, het Oxford Filharmonisch Orkest en het Ashdod en de Ramat Gan Symphony Orchestras. Ze heeft recitals gegeven in alle grote Israëlische zalen en radio-uitzendingen wereldwijd. Ze heeft ook opgetreden op festivals zoals het Estonian Baltic Festival, het Gotland Chamber Music Festival - Zweden, het Ursus Chamber Music Festival - Slovenië, het Ameropa festival – Praag/Tjechië, de Kamermuziekdoos – Londen/Groot-Brittannië en het Lunigiana International Music Festival - Italië.

Als violist en kamermusicus geeft Evgenia regelmatig masterclasses, waaronder de ISA International Summer Academy in Oostenrijk, de Praagse Muziekacademie, de Shanghai Academy of Music in China, de Riga Academy of Music en Liepaja Music School in Letland, de Sofia Academy of Music in Bulgarije, de Wroclaw Academy of Music en de Krakow Academy of Music in Polen, evenals de University of Music en Performing arts and Music Vienna en de Arts University of the City of Vienna in Oostenrijk.

Evgenia Epshtein is werkzaam als docent viool en kamermuziek aan de Split Academy of Arts en is artistiek directeur van de zomerschool 'Summer Con Spirito' in Trogir, Kroatië.

In 2020 vervoegde ze de vioolvakgroep van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen als hoofdvakdocent viool.

Websitewww.evgeniaepshtein.com

Opleidingsonderdeel: viool