Manon Avermaete | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Manon Avermaete

Manon Avermaete

Manon Avermaete zette haar eerste stappen als jonge performer bij fABULEUS. Na haar studie Moderne theaterdans aan de Amsterdamse hogeschool van de Kunsten werkte ze als performer bij zeer uiteenlopende gezelschappen in binnen-en buitenland.

Haar passie lag in choreografie, meer bepaald site-specific danstheater. In 2012 richtte ze haar eigen gezelschap Cie.Woest op. Het werken op locatie en in de publieke ruimte zorgde op een organische manier voor een nieuwe relatie met “de toeschouwer”. De conventionele scheiding tussen performers en publiek viel weg. Het onderzoeken van deze scheiding werd een constante in het werk van Manon. Niet alleen zocht ze meer toenadering tot haar publiek, de toeschouwer werd uitgenodigd deel te nemen aan de voorstelling. In haar laatste voorstelling “Balancing Bodies” onderzocht Manon de mogelijkheden in het samen-maken. De voorstelling kon enkel spelen wanneer haar publiek actief deelnam. De toeschouwer werd mede-maker, mede-eigenaar van de choreografie.

De ervaringen die Manon beleefde, wil ze in haar startonderzoek ‘Het mede-eigenaarschap van het jonge kind in de artistieke performance’ verder uitdiepen. Zij gelooft dat elk kind het recht heeft op kwalitatieve artistieke ervaringen.