Pieter Embrechts | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Pieter Embrechts

Pieter Embrechts

Pieter Embrechts (1972) studeerde in 1994 af aan Studio Herman Teirlinck, afdeling Kleinkunst.
Hij is actief als acteur voor televisie, film en theater, als presentator en muzikant.

Als tv-acteur debuteerde Pieter Embrechts in Familie, gevolgd door Meester!, Kulderzipken, Het Peulengaleis, W@=D@, Mijn Sport Is Top, De Smaak van De Keyser, Wolven, De Rodenburgs (als advocaat en erfgenaam) en Dope. Sinds 2003 speelt hij ook de rol van Ramon Iglesias in het jaarlijks televisieprogramma Hij komt, hij komt... De intrede van de Sint. In 2015 speelde hij de hoofdrol in de Sinterklaasfilm Ay Ramon!. In de bioscoop was hij verder ook te zien in 'Wolf' en de films Zus & Zo en TBS.

In het theater werkte Embrechts als lid van De Kakkewieten aan een aantal voorstellingen mee, daarnaast speelde hij onder andere met de Roovers in De bezetenen en met Victoria en Compagnie De Koe in de Poes, poes, poes reeks. In het kader van het multimediale W@=D@ project is hij ook de laatste jaren in het theater met voorstellingen van deze tv-reeks die hij met Dimitri Leue, de tekstschrijver, ook op Ketnet vertolkte. In seizoen 2019-2020 speelde Pieter Embrechts de rol van Valentine in de musical Lazarus in Amsterdam waar hij eveneens een Musical Award voor won.

Als tv-presentator maakte Pieter Embrechts voor Ketnet de serie 'Mijn Sport Is Top' en voor Canvas 'Man over woord'.

Pieter Embrechts was onder meer lid van de Vlaamse Latin band El Tattoo del Tigre en The New Radio Kings. In 2004 bracht hij zijn album Maanzin uit. In 2016 breidde hij een vervolg aan zijn Nederlandstalige repertoire met het dubbelalbum Onderwoud. In 2003 was er éénmalige samenwerking met broer Bert en zus Tine onder de naam 'Zushi'. In 2014 begon hij te toeren met een nieuw Nederlandstalig muziekprogramma 'Apenbloed en Engelengezang'.

In 2007 kreeg hij een Vlaamse Musicalprijs (beste inhoudelijke prestatie) voor de door hem geschreven tekst (gebaseerd op een Sahel-epos) en muziek van de musical Sunjata, waarvan ook een versie gemaakt is op Ketnet.