Programma - Acteren | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Drama
  • Acteren
  • Programma Acteren

Programma Acteren

Het opleidingsprogramma van de bachelor, master en educatieve master Acteren (Drama) kan je onderaan de pagina bekijken. Je kan ook, van zodra de inhoud volledig gekend is, doorklikken op de ects fiches per opleidingsonderdeel met daarin een omschrijving van de studieomvang, studietijd, onderwijsorganisatie, leerinhoud, toetsvormen en eindcompetenties.

Bachelor Acteren

De bachelor Drama, afstudeerrichting Acteren bestaat uit een academische bachelor van 3 jaar of 180 studiepunten. Het programma van de afstudeerrichting acteren is, net als bij woordkunst en kleinkunst, opgebouwd uit vier pijlers: spel, stem, lichaam, en theorie. 

Je leert met tekst omgaan en samen spelen, je ontwikkelt een sterke stemtechniek en een goed lichaamsbewustzijn. Tegelijk krijg je de nodige theoretische bagage aangereikt, en neemt ook artistiek onderzoek en zelfreflectie een belangrijke plaats in.

Tijdens de lessen speltraining werk je in blokken van 6 tot 11 weken met een prominente figuur uit het theaterlandschap (acteur of regisseur). Er komen jaarlijks andere docenten voorbij, zo spelen we in op de recentste evoluties. De artistieke coördinatie is in handen van actrices en theatermaaksters Sara De Roo en Clara van den Broek. De artistieke adviesraad, die mee het artistiek beleid van de afstudeerrichting bepaalt, bestaat uit Evgenia Brendes, Tine Van Aerschot, Willem De Wolf, Robby Cleiren, Oscar Van Rompay, Jan Peter Gerrits, Brick De Bois en Mokhallad Rasem.

Het opleidingsprogramma van de drie bachelorjaren kan je hieronder bekijken. Je kan ook doorklikken op de fiches per opleidingsonderdeel met daarin een omschrijving van de studieomvang, studietijd, onderwijsorganisatie, leerinhoud, toetsvormen en eindcompetenties.

Master Drama (Acteren)

Vanaf academiejaar 2022-2023 start de opleiding Drama aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen met een nieuw programma. De afstudeerrichtingen Acteren, Woordkunst en Kleinkunst blijven bestaan maar richten voortaan hun masterjaar samen in. De studenten verdiepen zich tijdens hun bachelorjaren in de door hen gekozen discipline, maar volgen ook lessen samen met de andere afstudeerrichtingen. Kruisbestuivingen worden zo van bij het begin gestimuleerd.

De master Drama bestaat uit een academische master van 1 jaar of 60 studiepunten. Het opleidingsprogramma van de master kan je hieronder bekijken. Je kan ook doorklikken op de ects fiches per opleidingsonderdeel met daarin een omschrijving van de studieomvang, studietijd, onderwijsorganisatie, leerinhoud, toetsvormen en eindcompetenties.

Teaching Artist Drama

Educatieve Master Muziek & Podiumkunsten, afstudeerrichting Drama

De studiebelasting van de Educatieve Master Drama bedraagt 120 ECTS-studiepunten, gespreid over twee academiejaren, dit is het equivalent van minimum 1500 en maximum 1800 uren onderwijs- en andere studieactiviteiten (studieomvang), inclusief de tijd die nodig is voor de persoonlijke verwerking van de leerinhoud. 

Heb je reeds een master Drama? Dan kan je het verkort traject volgen. Onder Teaching Artist Drama kan je meer informatie terugvinden.

MODELTRAJECTEN ACADEMIEJAAR 

(onder voorbehoud van wijzigingen)