Elektronica op het podium | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Project
  • ELEKTRONICA OP HET PODIUM

ELEKTRONICA OP HET PODIUM

Elektronica op het Podium is een onderzoek naar het gebruik van het Axoloti-platform en het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke tools en technieken voor de uitvoerders van elektronische improvisatie. Het onderzoekt de voorwaarden en mogelijkheden om elektronische studiotechnieken in realtime naar het podium te vertalen. Met de ontdekking van een speciale microcontroller die enkel audio en MIDI informatie berekend, Axoloti genaamd, kan de computer, die in essentie niet voldoet aan de vereisten om een volwaardig verlengstuk van het instrument te zijn, vervangen worden. De ontwikkelde tools voor elektrische improvisatie moeten hiervoor overgezet worden naar het Axoloti-platform.

De software voor Axoloti is duurzaam, aangezien de goedkope hardware maar één functie heeft en dus, eerder zoals bij het gebruik van andere hardware, de tand des tijds meer zal doorstaan. De software zal via internet en de bibliotheek aangeboden worden.

Een ander luik van het onderzoeksproject bestaat uit het documenteren van de artistieke output met deze technieken. Hiervoor werd de groep AAN opgericht waarmee, naast concerten ook een studio-opnamesessie werd georganiseerd. Deze studio-opnames van hoge kwaliteit worden verder afgewerkt en gebundeld  als documentatie en opgemaakt voor verdere verspreiding.

Promotor: Els Smedts