Iemand, Niemand, Honderdduizend" -de bronnen van het theatrale zelfover identiteit, spel en metamorfose | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Project
  • Iemand, Niemand, Honderdduizend" -de bronnen van het theatrale zelfover identiteit, spel en metamorfose

Iemand, Niemand, Honderdduizend" -de bronnen van het theatrale zelfover identiteit, spel en metamorfose

Dit onderzoeksproject wil een hedendaagse acteerattitude die specifiek in de Lage Landen is ontwikkeld door collectieven als Maatschappij Discordia, Tg STAN, De Tijd en Cie de Koe, in kaart brengen en analyseren.
Stefaan Van Brabandt heeft ervaring als theatermaker bij Cie de Koe en nadien in zijn gezelschap De Verwondering. Hij wil hij deze specifieke opvatting en praktijk van spelen en toneelschrijven theoretisch funderen en inzichtelijk maken om op basis daarvan een handleiding met acteer- en schrijftools te ontwikkelen waarmee acteurs zelfstandig de mentale, fysieke en artistieke voorwaarden voor dit soort theater kunnen organiseren. In wisselwerking met dit theoretisch werk wil Van Brabandt zoeken naar een artistieke vertaling daarvan in zijn eigen werk met acteurs/makers en in de opleidingspraktijk met aspirant-dramatisch kunstenaars.

ONDERZOEKER(S)