Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Publicatie
  • Ik-weet-niet-wat-jij-gaat-zeggen

Ik weet niet wat jij gaat zeggen

Samen hardop nadenken.
Onbekommerd spreken.
Op een niet-polemische wijze met elkaar in gesprek zijn.
Hoe kan je een gedachte gastvrij ontvangen?
Je weet niet wat de ander gaat zeggen.
Je weet niet altijd wat je zelf gaat zeggen.

Dit boek geeft een beeld van wat er hardop werd gedacht tijdens enkele bijeenkomsten die Erik Hagoort initieerde. In essays bouwt hij voort op gedachten over nabijheid van onder anderen Ilse Bulhof, Emmanuel Levinas en Cornelis Verhoeven.
Ik weet niet wat jij gaat zeggen bevat ontwapenende gedachtegangen die aanzetten tot verder denken over facetten van ontmoeten: onbekommerdheid, gêne, verwondering en verantwoording.

Naast een praktijk waarin Erik Hagoort condities van ontmoeten in de kunst onderzoekt, doceert hij aan het Masterinstituut van de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in 's-Hertogenbosch en doceerde hij aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen (2015-2017). Eerder verscheen van hem bij het Fonds BKVB, het huidige Mondriaan Fonds, het essay Goede bedoelingen. Over het beoordelen van ontmoetingskunst (2005) en publiceerde hij vele artikelen over hedendaagse kunst in de Volkskrant en Metropolis M. Recent heeft hij bijgedragen aan uitgaves van Valiz en Sternberg Press over sociale kunstpraktijken.

Dit boek en de daarin opgenomen bijeenkomsten maken deel uit van het doctoraatsonderzoek in de kunst Ontmoetingen hernemen van Erik Hagoort, aan de Universiteit Antwerpen en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, verenigd in ARIA.

Uitgegeven met ondersteuning van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Bijzonder Onderzoek Fonds, Universiteit Antwerpen, Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost, Breda/’s-Hertogenbosch, Antwerp Research Institute for the Arts (ARIA). Mede uitgegeven door Jap Sam. 

www.erikhagoort.nl

Dit boek is een Track Report. 
 

Auteur: Erik Hagoort
    
Design: Jean-Michel Meyers
       
Jaar: 2017

Taal: Nederlands 

Te koop: via de bibliotheek van de Koninklijke Academie of via Jap Sam Books

Onderzoeker(s)