Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Word Teaching Artist

Word Teaching Artist

Vanaf academiejaar 2019 - 2020 richt het Conservatorium de Educatieve master Muziek en Podiumkunsten in met afstudeerrichtingen in Dans, Drama en Muziek.

REGISTREER JE VOOR DE TOELATINGSPROEVEN VAN DE EDUCATIEVE MASTER:

Een kunstenaarscarrière en een onderwijsopdracht gaan hand in hand. In de Educatieve master Muziek en Podiumkunsten wordt de opleiding tot kunstenaar en leraar geïntegreerd. Je leert er hoe je jouw passie deelt met een divers publiek en hoe je educatief werkt met heel specifieke doelgroepen. Dat vraagt een grote artistieke bagage maar ook de juiste pedagogische vaardigheden.

Je vervolgt je mastertraject in dans, drama of muziek en combineert dit met vakken zoals vakdidactiek, stages, projectwerk en ondersteunende opleidingsonderdelen. De educatieve master wordt afgesloten met een masterproef die bestaat uit 2 luiken: een masterproef in jouw discipline en een kunst-educatief project dat je zelf creëert.

Deze masteropleiding van 120 studiepunten kan je aanvatten na het behalen van je bachelordiploma Drama of Muziek of het volgen van het schakelprogramma Dans. Je kan er ook voor kiezen om eerst je masterdiploma Dans, Drama of Muziek te behalen en daarna het verkorte traject Educatieve master te volgen van minimaal 60 studiepunten. 

Waar zijn we sterk in?

Wij zijn voortrekkers in het onderwijs aan zes- tot achtjarigen. Hiermee spelen we in op de actuele evoluties binnen het DKO. We leiden je zowel verbredend als verdiepend op.

  • In sommige lessen werken we interdisciplinair en we moedigen samenwerkingen over de disciplines aan, zowel binnen het artistieke als het pedagogische parcours.
  • Verder beschikt het conservatorium over expertise op het gebied van lichamelijk bewustzijn en gezondheid voor de student. In de Educatieve master leer je ook hoe je deze aspecten doorgeeft aan je leerlingen.
  • Wij leiden je op tot expert in onderwijs in de kunsten. Je kan je specialiseren in het onderwijs in verschillende facetten van je discipline. De afstudeerrichting Muziek richt bovendien specifieke vakdidactieken in per instrument. Wil je leren hoe je jouw kennis en vaardigheid van je instrument kan aanleren aan iemand? Dan kan je in België enkel terecht in onze lerarenopleiding.
  • Wij leiden je op tot expert in onderwijs met de kunsten: je leert educatieve projecten opzetten in een sociaal-artistieke context met verschillende doelgroepen.

Jouw betrokkenheid en engagement zijn essentieel voor de Educatieve masteropleiding. De samenwerking met een breed werkveld is een troef van deze opleiding. Veel van je opleidingsactiviteiten worden georganiseerd in samenwerking met kunsthuizen, gezelschappen, ensembles, orkesten, kunstonderwijs, culturele centra, kunsteducatieve organisaties, enz.