125 jaar Koninklijk Conservatorium Antwerpen | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Index
  • 125 jaar Koninklijk Conservatorium Antwerpen

125 jaar Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Koninklijk Conservatorium Antwerpen viert in academiejaar 23-24 een bijzondere mijlpaal: haar 125ste verjaardag. Sinds de oprichting in 1898 heeft het conservatorium een voortrekkersrol gespeeld in de ontwikkeling van de muziek-, dans- en theatercultuur in Vlaanderen en ver daarbuiten. Om die verjaardag te vieren, plannen we een feestjaar met concerten, voorstellingen en andere activiteiten voor iedereen met een hart voor muziek- en podiumkunsten.
 

De hoogtepunten

Tuinfest // 28.06.23

Luisterwandelingen // 28.06.23 - ...

De luisterwandelingen blijven een heel jaar beschikbaar. 

Open monumentendag // 10.09.23

Vier de 125ste verjaardag van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen tijdens Open Monumentendag! Op deze bijzondere gelegenheid nodigen we je uit om deel te nemen aan de luisterwandelingen die je meenemen op een reis door de rijke geschiedenis en de veelbelovende toekomst van het conservatorium. Verken de historische plekken in de binnenstad en/of duik in de levendige verhalen op campus DE SINGEL. Wil je tussendoor even op adem komen? Dat kan bij een drankje in de binnentuin van de campus.

Andere hoogtepunten in 23-34

Via de knop bovenaan rechts surf je snel naar alle events in het kader van 125 jaar Conservatorium. Wij kijken alvast uit naar:

  • ARTICULATE Researchfestival van 18 tot 21 oktober 2023 met als jaarthema ‘de kunstschool als ecosysteem’;
  • Benefietconcert in samenwerking met Bolster op 9 november 2023, waar iemand uit het brede veld van muziek- en podiumkunsten wordt gelauwerd met de titel van maestro honoris causa.
     

125 jaar Conservatorium in de pers


Dank aan onze sponsors

Dit feestjaar werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van vzw Bolster, de spelers van de Nationale Loterij en de Nationale Loterij.