Antwerp Jazz Orchestra on tour | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Evenement
  • Antwerp Jazz Orchestra on tour

Antwerp Jazz Orchestra on tour

Het Antwerp Jazz Orchestra, oorspronkelijk opgericht om het 25-jarig bestaan van de jazzafdeling aan het Conservatorium te vieren, gaat opnieuw touren. 

Het Antwerp Jazz Orchestra bestaat uit studenten, docenten en alumni van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, aangevuld met de meest getalenteerde studenten uit andere Europese conservatoria (oa uit Rotterdam en Keulen) en dit onder leiding van Kurt van Herck. In het verleden werkten zij reeds samen met Joshua Redman (2018) en met Chris Potter (2022) als gastsolisten. Aangezien in 2024 het vijftigjarig overlijden van Duke Ellington wordt herdacht, grijpen ze deze gelegenheid aan om de Far East Suite uit te voeren.

In de Far East Suite slagen Ellington en Strayhorn erin om Oosterse en Westerse elementen te verbinden op een unieke, baanbrekende manier waarbij de muziek altijd zeer toegankelijk blijft voor een breed publiek. De Far East Suite is een van de interessantere en unieke creaties in het oeuvre van Ellington/Strayhorn. Het is een reflectieve, evocatieve, virtuoze, impressionistische auditieve reis door het Oosten (vooral het Midden- en Nabije Oosten, zoals velen in de loop der jaren hebben opgemerkt), gezien door de ogen en oren van twee mannen die muzikale visionairs waren en die musici achter zich hadden die hun visies levendig konden verwoorden. 

Deze concertreeks kwam tot stand met de steun van vzw Bolster.