Bas op kop | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • News
  • Bas op kop

Bas op kop

Onder de naam Warm Bad verzamelt Hendrik Lasure al het talent waarmee hij de laatste jaren in aanraking kwam. Een bron van onontgonnen potentieel en tegelijkertijd een synthese van zijn jonge carrière. 

Bron: www.jazzlab.be

Warm Bad is een zevenkoppige band – een saxofoon/pianokwartet, bijgestaan door drie gitaren- bestaande uit een nieuwe generatie jonge, uitermate getalenteerde musici. Hun repertoire laveert tussen harmonie en dissonantie, tussen vaste structuren en improvisatie en tussen abstracte klanken en toegankelijke meeslepende deuntjes. Op 29 maart verscheen hun debuutalbum ‘Garden Head’ bij WERF Records. In Warm Bad spelen, naast bassist Soet Kempeneer  (die voor zijn eindexamen met deze band een fikse 19/20 kreeg, omdat dat de jury nooit 20/20 quoteert) ook alumni Casper van de Velde en Vitja Pauwels. Het is alvast duidelijk waar Laseure het nodige talent vindt om zich te omringen.

 

Warm Bad speelde een JazzLab toer en zal volgend seizoen optreden op het 4th Stream Festival in Bozar, een festival gewijd aan jong opkomend jazztalent. Een unieke ervaring voor de jonge bassist Soet Kempeneer die eerder dit jaar de eerste editie van de KCA Jazz Award won. Deze prijs werd door het Conservatorium samen met het JazzBoz festival in Bergen op Zoom georganiseerd. Hij speelde daar de finale in trio met alumnus Bram De Looze en Samuel Ber.  De opleiding jazz maakt ook elk jaar werk van een zorgvuldige selectie van studenten voor het coachignproject met Jazz Middelheim. Ook hiervoor werd Soet geselecteerd. Deze zomer bereidt hij samen met 4 andere studenten  en de Amerikaanse jazztrompettist Ambrose Akinmusire een concert op de laatste festivaldag.

Dat de basklas van het Antwerps Conservatorium kwaliteit aflevert is al langer geweten.  Dries Laheye studeerde acht jaar geleden af met de band Stuff die momenteel internationaal succes boekt. 

 

Lees meer over de opleiding Jazz

 

Foto: Frederik Beyens