Educatieve bachelor Leraar Dans | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Educatieve opleidingen
  • Educatieve bachelor Leraar Dans

Educatieve bachelor Leraar Dans

Ben jij een danskunstenaar en wil je jouw passie voor dans delen? Ben jij nieuwsgierig naar een combinatie van je artistieke praktijk en een dynamische job in het onderwijs of de kunsteducatieve sector? Dan kan jij in de educatieve bachelor Leraar Dans jezelf ontwikkelen tot een authentieke, inspirerende en veelzijdige Teaching Artist.

Educatieve bachelor Leraar Dans

Danskunstenaars die in het bezit zijn van een bachelor Dans worden opgeleid tot Teaching Artists: unieke artistieke en pedagogische persoonlijkheden die door hun professionele expertise, knowhow en creativiteit een actieve rol in het artistieke landschap, het onderwijs, de kunsteducatieve sector en de samenleving.

Een brede basis aan artistieke, didactische en culturele competenties, in zowel theoretische als praktijkgerichte contexten, ondersteunt je in het ontwikkelen van je eigen onderwijsvisie als Teaching Artist en in je persoonlijke onderwijsstijl. Individuele coaching maakt deel uit van de opleiding met oog op jouw individuele behoeften en leertraject.

De artistieke-educatieve opleiding is ingebed in de School of Arts van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en maakt deel uit van departement Onderwijs en Training. 

De opleiding werkt nauw samen met de andere opleidingen van het conservatorium en AP Hogeschool (op campus De Singel en campus Noord) en is nauw verbonden met partners uit het werkveld en daarbuiten. Deze aanpak vergroot de kansen en mogelijkheden voor de student. 

📷 © Rudy Carlier