Educatieve opleidingen | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Educatieve opleidingen

Educatieve opleidingen

De Educatieve opleidingen van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen vertrekken vanuit de visie dat het meesterschap in de kunsten verbonden kan worden met het meesterschap in het onderwijs.

Het uitgangspunt van de opleiding is dat expertise uit de kunsten de onderwijskundige aanpak inspireert en vice versa. Studenten die kiezen voor één van deze opleidingen zullen zich in hun kunstdiscipline specialiseren of zijn reeds gespecialiseerd en bouwen tegelijk educatieve competenties op binnen een praktijkgerichte, grootstedelijke context.

Vind jouw educatieve opleiding

Dans

Drama

Muziek

Waar zijn we sterk in?

Wij zijn voortrekkers in het onderwijs aan zes- tot achtjarigen. Hiermee spelen we in op de actuele evoluties binnen het DKO. We leiden je zowel verbredend als verdiepend op.

  • In sommige lessen werken we interdisciplinair en we moedigen samenwerkingen over de disciplines aan, zowel binnen het artistieke als het pedagogische parcours.

  • Verder beschikt het conservatorium over expertise op het gebied van lichamelijk bewustzijn en gezondheid voor de student. In de Educatieve master leer je ook hoe je deze aspecten doorgeeft aan je leerlingen.

  • Wij leiden je op tot expert in onderwijs in de kunsten. Je kan je specialiseren in het onderwijs in verschillende facetten van je discipline. 

  • Wij leiden je op tot expert in onderwijs met de kunsten: je leert kunsteducatieve projecten opzetten in een sociaal-artistieke context met verschillende doelgroepen.

Jouw betrokkenheid en engagement zijn essentieel voor je educatieve opleiding. De samenwerking met een breed werkveld is een troef van deze opleiding. Veel van je opleidingsactiviteiten worden georganiseerd in samenwerking met kunsthuizen, gezelschappen, ensembles, orkesten, kunstonderwijs, culturele centra, kunsteducatieve organisaties, enz.