Education Legal Page | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan

toelating master Zang
Muziek

STAP 2. Neem deel aan de toelatingsproef

Als je voldoet aan de diploma- en taalvoorwaarden moet je als tweede stap slagen voor de artistieke toelatingsproef.

 • Planning toelatingsproeven

  2.1 Datums 2024

  De inschrijvingen voor het academiejaar 2023-2024 zijn nu gesloten. Het is nog niet mogelijk om je in te schrijven voor de artistieke toelatingsproef van het academiejaar 2024-2025. De data voor deze toelatingsproeven zijn echter al bekend:

  • Eerste sessie: tussen 24 april tot 6 mei 2024
  • Tweede sessie: tussen 26 augustus tot 4 september 2024

  Als je wilt deelnemen, kies dan een van de sessies en schrijf je in zodra het kan. Let op: als je niet slaagt in de eerste sessie, heb je geen tweede kans in de tweede sessie.

  Wil je weten wanneer de registratie start? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief 'Artistieke toelatingsproef en infomomenten Muziek-klassiek'.

   

 • Administratieve kost & verloop toelatingsproef

  2.2 Betaal een administratieve kost

  Om zeker te zijn van je registratie betaal je binnen de twee weken de administratiekost van 30 euro. De betaling gebeurt online via de inschrijvingsmodule. Administratiekosten worden in geen geval terugbetaald.

  Pas wanneer we je betaling hebben ontvangen en gecontroleerd, sturen we je een link naar een invulformulier waarin je jouw videolinks kan delen. 

   

  2.3 Bereid je voor op de toelatingsproef

  Aan alle studenten uit de Economische Europese Gemeenschap (EEC) vragen we live deelname aan de toelatingsproef. Buitenlandse kandidaat-studenten die niet in Europa wonen kunnen de (oriënterende) artistieke toelatingsproeven voor instrument-zang en compositie uitzonderlijk via een video-opname doen. Alle kandidaten moeten een online motivatievideo maken. Kandidaten die online deelnemen, maken tevens een opname van hun praktische proef. Kandidaten voor Compositie maken naast een motivatievideo ook een portfolio (één pdf-document).

   

  2.4 Live & online

  Live toelatingsproeven gaan door in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen. Kandidaten worden verwacht beschikbaar te zijn op de dag(en) van de toelatingsproef en zich aan te melden op het aangekondigde uur.

  Voor online toelatingsproeven zal de jury gebruik maken van de motivativideo en het portfolio. Op de dag van de toelatingsproef vindt een online motivatiegesprek plaats met de kandidaat en de jury.

   

  2.5 Resultaat

  De resultaten van de artistieke toelatingsproeven worden ten laatste een week na het afsluiten van de auditieperiode, per e-mail verstuurd naar het e-mailadres opgegeven door de kandidaat.

  Een kandidaat-student mag zich maar één keer per academiejaar inschrijven voor dezelfde toelatingsproef, tenzij op uitdrukkelijk verzoek van de jury na de eerste deelname.

   

 

STAP 3 tot 7. Na het slagen voor de artistieke toelatingsproef