Anne-Lise Brevers | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Anne-Lise Brevers

Anne-Lise Brevers

Anne-Lise Brevers Kuhn (BE/USA) is danser, onderzoeker en choreograaf.

Opgeleid in klassiek ballet door Menia Martinez, behaalde ze een master in dans aan Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Haar masterproject werd bekroond met de PlayRight Prize.

Ze werkte als freelance danser voor verschillende choreografen voor ze in 2010 Cindy Van Acker ontmoette toen ze danste in Romeo Castellucci’s ‘Parcifal’ in de Munt. Daarna vervoegde ze de Cie Greffe in Genève voor de creatie en tournee van 'Diffraction' tot 2015.

In 2016/2017 werkte ze mee aan Damien Jalets choreografie 'Suspiria' van Luca Guadagnino en coachte ze Mia Goth en Tilda Swinton voor hun dansrollen in de film. In 2017 begon ze nauw samen te werken met choreograaf Jan Martens als repetitor en artistiek assistent voor 'Rule of Three’ en ‘Any attempt will end in crushed bodies and shattered bones’. In 2021 was haar immersieve werk ‘Shy Works’ te zien in deSingel in Antwerpen als onderdeel van het Bouge B festival en choreografeerde ze Olga Neuwirths ‘Bählamms Fest’ onder regie van Dead Centre, voor de Ruhrtriennale.

Sinds 2021 doceert ze de klas Embodied theory aan de tweedejaarsstudenten van de Master Dans en begeleidt ze hun traject naar het uiteindelijke masterproject.