Anton Lachky | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Anton Lachky

Anton Lachky

Anton werd geboren in 1982 en begon te dansen op de leeftijd van 5, in het volksdansgezelschap Maly Vtácnik. Hij vervolgde zijn dansopleiding aan het J.L.Bellu Conservatorium in Banská Bystrica, waar hij samenwerkte met vrienden en ook deelnam aan M.A.P.A. (Moving Academy for Performing Arts).

Van daaruit ging hij in 2001 trainen aan de universiteit van Bratislava, gevolgd door een verdere opleiding aan P.A.R.T.S., onder leiding van A.Teresa de Keersmeaker (België).

Anton werd lid van Akram Khan Company in maart 2004 en volgde gedurende twee jaar een lange internationale tournee door MA (48 landen over de hele wereld).

Zijn onderwijsactiviteiten zijn breed opgezet, hij is in de meeste Europese landen uitgenodigd en doceert ook in Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Anton Lachky is mede-oprichter van Les SlovaKs Dance Collective. Ze creëerden hun eerste stuk Opening Night in 2006 en brachten het in oktober 2007 in première.

Als choreograaf creëerde Anton Lachky verschillende stukken. Mind a Gap (2013) was zijn eerste autonome creatie en toerde over de hele wereld.

Als gast-choreograaf maakte hij Softandhard - Helsinki City Theatre, Heaven is the place - Prague DOT 504, Perfect Day To Dream (die de beste choreografie van 2012 in IJsland won) - Iceland Dance Company, Kids in a play (genomineerd voor de beste choreografie ) - Zagreb, Sens Interdit - Bodhi Project (SEAD), Magical Road - St-Gallen. In 2014 maakt hij Wonderland voor het Gottenborg Ballet en choreografieën voor de Biënnale van Venetië en voor het Schotse danstheater.

OpleidingsonderdelenHedendaagse dans