Elke Dom | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Elke Dom

Elke Dom

Elke Dom is freelance-actrice sinds 1992 in verschillende theater-TV- en filmprojecten.

In theaterverband werkte ze o.a. samen met regisseurs als Luc Perceval Blauwe Maandag Compagnie), Guy Cassiers (Het toneelhuis), Jan Decorte (Kaaitheater), Herwig Ilegems en Bart Meuleman (De Zweep), An De Donder (LOD vzw), Pol Dehert en Jappe Claes (Theater Teater), Jo Roets en Greet Vissers (Laika) Ignace Cornelissen, (Het Gevolg) Arlette van Overpelt (Luxemburg), Klaas Tindemans (Bronks) en Walter Tillemans (Raamtheater). Ze maakte vast deel uit van TV-en filmproducties zoals ‘Duts’ (Canvasreeks bij Kanakna), De Vijfhoek (Kanakna), De Parelvissers (Woestijnvis) en ‘Louis Louise’ (studio A) en speelde in De Verlossing ( Corsan olv Hugo Claus). Als gast-actrice was ze te zien in Professor T, So not Ok, Witse, Code 37, Zone stad, Jes, Aspe, Fans, Buiten de zone en Ons geluk.

Sinds 2007 doceert ze jaarlijks spellessen in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in de afdeling Kleinkunst. Verder doceert ze spellessen in het Kunstsecundair Onderwijs en het Deeltijds Kunstonderwijs.

Ze behaalde haar Master in het Drama op het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. In 1992 studeerde ze af in het Hoger Instituut voor Dramatische Kunsten, de Studio Herman Teirlinck. Verder volgde ze een bijkomend traject op de Specifieke lerarenopleiding Drama in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

www.elkedom.be