Giusy Caruso | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Giusy Caruso

Giusy Caruso

Dr. Giusy Caruso is voorzitter van de onderzoeksgroep CREATIE aan Koninklijk Conservatorium Antwerpen, promotor, kunstenaar-onderzoeker en professionele concertpianist gericht op de futuristische samenhang tussen kunst, wetenschap en technologie. Haar onderzoek verkent nieuwe vormen van mens-machine-interactie, de rol van gebarentechnologie (EMG en Motion Tracking) voor het creëren van XR-performances, de analyse van gebaren en AI Musicking via Machine Learning - samen met de vervoering van mens tot mens in co-creatieve projecten die muziek, dans, theater en de actieve deelname van toeschouwers combineren.

Ze is postdoctoraal gastonderzoeker aan IPEM, UGent en het Laboratoire de Musicologie, Université libre de Bruxelles, Dr. Caruso geeft lesmodules over de analyse van muziekprestaties - Mirroring Creative Lab - binnen het programma artistieke onderzoekspraktijk aan Koninklijk Conservatorium Antwerpen en als gastprofessor aan de London Performing Academy of Music. Ze publiceerde artikels in internationale tijdschriften en het eerste boek in het Italiaans over artistiek onderzoek (LIM 2022). Ze is lid van de redactieraad van ITAMAR, Universiteit van Valencia en wordt gevraagd als peer reviewer. Met de introductie van een mirroring-technologiemethode droeg haar doctoraatsonderzoek (IPEM-Ugent 2018) bij tot de vernieuwing van de analyse van muziekuitvoeringen op het gebied van systematische musicologie, belichaamde muziekcognitie en artistiek onderzoek.

Beloond met prijzen door belangrijke instituties, streeft Dr. Caruso een internationale carrière als artiest en docent na en neemt zij deel aan radio- en tv-shows. Als gerenommeerd vertolker van hedendaagse muziek, wordt haar discografie wereldwijd geprezen

www.giusycaruso.com

www.giusycaruso.wordpress.com