Gordon Fantini | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Gordon Fantini

Gordon Fantini

Gordon Fantini begon fagot te spelen op 14-jarige leeftijd, nadat hij vijf jaar piano had gestudeerd. In 2004 studeerde hij bij Prof. Leonardo Dosso aan het Conservatorium G. Verdi in zijn geboortestad Milaan, waar hij zijn diploma cum laude behaalde. Hij vervolmaakte zijn studies bij Sergio Azzolini, Carlo Colombo, Gilbert Audin, Gabriele Screpis, Albrecht Holder...

Gedurende zijn carrière won Fantini verschillende belangrijke prijzen zoals de 1ste prijs in zijn categorie in de World Music Competition (Wenen) en de eerste prijs in de Sàndor Vègh Competition (voorzitter van jury Ivàn Fischer) in Budapest.

Hij werkte en werkt mee als solo-fagottist in orkesten over de hele wereld: het Royal Philharmonic Orchestra (Londen), het Rotterdams Philarmonisch Orkest, Filarmonica Arturo Toscanini (Parma), het Haydn Orkest (Bolzano), het Verbier Chamber Festival Orchestra... En als gastfagottist bij het Berner Symfonie Orkest, Orchestre de Chambre de Lausanne, het KammerOrchester Basel en anderen.

Hij nam ook deel aan verschillende festivals: Gstaad Menuhin Festival, Sion Festival op uitnodiging van Pavel Vernikov, Amiata Piano Festival (Toscane), het Schleswig Holstein International Music Festival, het Morellino Classica International Festival, in Toscane.

Als solist trad hij op in Colombo (Sri Lanka), met het Boedapest Festival Orkest, Sinfonietta de Lausanne...

In februari 2020 kreeg hij de positie van Solo Fagot, Sectieleider bij het Belgisch Nationaal Orkest, Brussel. Vanaf september 2020 werd hij lid van de Brusselse Muzieque.

In september 2022 start hij als hoofdvakdocent fagot aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

 

Foto: Stephane Franzese