Inge Henneman | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Inge Henneman

Inge Henneman

Inge Henneman (1963) schrijft over fotografie en hedendaagse kunst en maakt tentoonstellingen. Ze was 10 jaar curator van het Fotomuseum Antwerpen en redactrice van Extra, het vroegere FotoMuseum Magazine, waarvoor ze themanummers samenstelde over onder meer de relatie tussen schilderkunst en fotografie, bewegingsillusie, beeldvorming van de oorlog en theatraliteit. Ze maakte onder meer tentoonstellingen over narrativiteit in de hedendaagse fotografie (Short Stories, 2004) en de fotografische blik (Tunnel Vision, 2006) en werkte met tal van fotografen presentaties uit voor de galerie van het FotoMuseum.

Inge Henneman stelde in 2002 het collectieboek van het FotoMuseum samen: 'Het archief van de verbeelding'. Ze maakte in 2013 een tentoonstelling met de laureaten van de PixSea Award - een internationale prijs voor hedendaagse fotografie - in opdracht van Joost Declercq en het CultuurCentrum van Knokke-Heist. In 2014 maakte ze de tentoonstelling over fotografie in WO1 ‘Shooting Range. Fotografie in de vuurlinie?’ met bijhorende catalogus als zelfstandig co-curator voor FOMU.

Henneman is als onderzoeker (onderzoeksgroep Thinking Tools) en docent fotogeschiedenis- en actualiteit verbonden aan AP Hogeschool.

Inge Henneman draagt zorg voor het artistiek nalatenschap van haar man Joris Ghekiere (1955-2016).