Jeremy Nedd | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Jeremy Nedd

Jeremy Nedd

Geboren in Brooklyn, New York en gevestigd in Basel, Zwitserland. Jeremy Nedd is een danser/performer, choreograaf/regisseur, die zeer betrokken is bij het componeren van geluid en het conceptualiseren van het decorontwerp voor mijn werken.

Hij had verbintenissen bij de Semperoper in Dresden (2010-2012) en Ballett Basel (2012-2016). Als gastspeler is hij verbonden aan Schauspielhaus Zürich, waar hij samenwerkte met Trajal Harrell. Recentelijk heeft hij zijn producties gerealiseerd en gepresenteerd in theaters en festivals in heel Europa (Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, België, Nederland) en Afrika (Zuid-Afrika, Botswana, Rwanda).

Een centrale activiteit in zijn praktijk is het ontleden, demystificeren en hercontextualiseren van inhoud om definities van geldigheid en actualiteit te confronteren. Hij past dit denken niet alleen toe op de discoursen waarmee hij zich bezighoudt (vooral ras, mannelijke performativiteit en hoe deze met elkaar verweven zijn), maar ook op de middelen waarmee hij deze discoursen verkent (het gebruikte dans- of "bewegingsvocabulaire", de symboliek die besloten ligt in het podium- en decormateriaal, en de methoden van sonische compositie en curatie van de soundscore). De combinatie van textiel en natuurlijke elementen (aarde, rots enz.) en de productieve frictie die hun nabijheid katalyseert is een integraal onderdeel van het concept van mijn podia.