Julien Hervé | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Julien Hervé

Julien Hervé

Oorspronkelijk wilde Julien Hervé fysica gaan studeren, maar op de leeftijd van 21 besliste hij toch zijn leven te wijden aan de muziek. Hervé studeerde bij Pascal Moraguès aan het Conservatoire National Supérieur de Musique (CNSM) in Parijs.

Julien ontwikkelde zich ondertussen tot een eclectisch musicus. Hij speelt alle soorten muziek en heeft voor zichzelf een lappendeken aan muzikale activiteiten gecreëerd, met als middelpunt het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waarvan hij sinds 2008 eerste klarinettist is en onder de grootste dirigenten in de mooiste concertzalen van de wereld speelt.

Als solist heeft Julien opgetreden met het Rotterdams Philharmonisch orkest, Sinfonia Rotterdam, Prag Philharmonia, Lodz Philharmonic Orchestra, Louisianna Chamber Orchestra, Les Dissonnances, Les Siècles, La Symphonie des Lumières, Orchestre régional de Cannes, Orchestre de Chambre de France, Banda Sinfónica Municipal de Madrid, Orchestre de Picardie... Als kamermusicus is hij ook zeer gevraagd. Hervé treedt op in prestigieuze Festivals. Hij is lid van Het Collectief en het Calliopée Ensemble, artistiek leider van de Rotterdamse Kamermuziekvereniging en van het Festival International de Musique de Chambre de Thèze.


Hij ontwikkelde nieuw materiaal met het merk D'Addario en is een Buffet Crampon Artist.

Julien is docent klarinet aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

In 2018 heeft hij als solist opgetreden met Joyce DiDonato en Yannick Nézet-Séguin voor het 100-jarig bestaan van het Rotterdams Philharmonisch, live uitgezonden door Medici.
Zijn opnames zijn internationaal bejubeld en zijn laatste opname als solist met orkest ("The Sound of Trees" van Camille Pépin) is bekroond met een "Victoire de la Musique".