Kevin Houben | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Kevin Houben

Kevin Houben

Al van kindsbeen af is Kevin Houben (1977) gepassioneerd door muziek en studeerde trompet en piano. Ondertussen behaalde hij een master en pedagogisch diploma trompet (bij Leon Petré), een eerste prijs notenleer, een eerste prijs kamermuziek (bij Leo Ouderits) een master hafabra (grote onderscheiding) en een master orkestdirectie (bij Edmond Saveniers) aan het Lemmensinstituut in Leuven. Later studeerde hij ook nog compositie (bij Jan Van der Roost en Luc Van Hove) en behaalde hij een eerste prijs in harmonie en polyfonie (Jan Hadermann).

Houbens muziek wordt gespeeld door verschillende orkesten in Europa, Amerika, Australië en Japan. 

Hij was de winnaar van de Sabam- en publieksprijs op het tweede Concours International de Composition pour Orchstre de Comines-Warneton in 2003. Hij won de eerste prijs op het Europese EBBA concours in 2006 en de derde prijs en de publieksprijs van het concours in 2009. 

Sinds Tomorrowland 2015 werkt Houben als orkestrator samen met het Nationaal Orkest van België, waarvoor hij muziek van Hans Zimmer herwerkte en de muziek schreef voor de film 'This was Tomorrowland'. 

Kevin Houben werkt aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in de Educatieve Master directie als vakdidacticus instrumentale regie.