Kevin Van Giel | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Kevin Van Giel

Kevin Van Giel

Kevin Van Giel studeerde electronica-ICT aan Campus Groep T Leuven, maar de liefde voor muziek leidde hem nadien in een andere richting. Na het behalen van zijn master industriële wetenschappen begon hij euphonium te studeren aan het Lemmensinstituut bij Michel Tilkin en Nick Ost. In 2013 haalde hij zijn master in de muziek met grote onderscheiding. Daarna studeerde hij hafabra-directie bij Ivan Meylemans en Jan Van der Roost.

In 2011 slaagde hij voor de recruteringsproeven van defensie en werd hij toegelaten bij de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht o.l.v. kapelmeester Matty Cilissen. Dit harmonieorkest speelt vaak concerten in binnen- en buitenland, neemt deel aan internationale taptoes en verzorgt militaire parades en herdenkingen. In 2016 slaagde Kevin voor het examen van 1ste solist euphonium binnen de muziekkapel.

Kevin is principal euphonium bij Brassband Willebroek. Met deze band verdedigde hij de Belgische driekleur op verschillende Europese brassbandkampioenschappen. In 2017 werden ze wereldkampioen in de hoogste afdeling op het WMC te Kerkrade. De brassband werkte mee aan de opname van zijn debuutalbum RISE, een duo-CD met principal cornet Lode Violet. Met heel wat nieuwe composities en arrangementen werd deze CD erg goed ontvangen en wordt hij regelmatig gedraaid op radio Klara. Ook met de CD ‘Acquaintance’ van het Cosy Brass Quartet, waar hij vast deel van uitmaakt, is hij vaak te horen op de klassieke radiozender. Naast zijn vaste ensembles speelt Kevin regelmatig als gastsolist en freelance muzikant bij tal van hafabra-orkesten in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, alsook bij symfonische orkesten. Zo deed hij producties met het Brussels Philharmonic Orchestra, Antwerp Symphony Orchestra, Opera Ballet Vlaanderen, Symfonieorkest Vlaanderen en het Symfonieorkest van de Munt. 
Kevin is ook actief als dirigent van verschillende hafabra-orkesten en hij is arrangeur en componist voor BVT-Music. 

Opleidingsonderdelensaxhoorn, specialiteit althoorn, bariton, eufonium.