Mahmoud Saleh Mohammadi | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Mahmoud Saleh Mohammadi

Mahmoud Saleh Mohammadi

Mahmoud Saleh Mohammadi is een multidisciplinaire kunstenaar, geboren in Teheran, Iran in 1979. In 2017 rondde hij zijn master in Beeldende Kunst af aan de Accademia di Brera di Milano. Zijn artistiek onderzoek is geworteld in sociaal-culturele, artistieke en relationele integratie, ontwikkeld door gebruik te maken van verschillende hedendaagse kunsttalen zoals schilderkunst, performance, site-specifieke installaties en participatieve kunsten.
Mohammadi woonde de afgelopen tien jaar in Milaan waar hij zijn concrete artistieke taal ontwikkelde, waarbij hij beeldende en sociale kunst combineert. Hij gelooft in de positieve invloed die kunst op sociale realiteiten en individuele levens kan hebben, en die tegelijkertijd de kunstenaar versterkt.
In 2014 heeft hij de art space Spazio Nour in Milaan opgericht, een culturele safe space waar verschillende creatieve projecten plaatsvonden, gecentreerd rond de deelnemers die de bewoners van het gebouw waren. Oorspronkelijk gekarakteriseerd en berucht om zijn misdaad, armoede en immigratie, bijgenaamd buco nero (zwart gat), veranderde de sfeer in het gebouw langzaam maar zeker ten goede door de participatieve kunsten. In 2020 verhuisde Mohammadi van Milaan naar Antwerpen. Met zijn verhuis nam hij Spazio Nour mee, waar hij het in een heel andere sociale context van deze stad impliceert, om zo zijn onderzoek verder te kunnen zetten.

https://www.mahmoudsalehmohammadi.com/
https://nl.spazionour.com/