Michèle Losier | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Michèle Losier

Michèle Losier

De Frans-Canadese mezzosopraan Michèle Losier onderscheidt zich al meer dan twintig jaar op de internationale operapodia met haar rijke stem, meesterlijke muzikaliteit en geweldige podiumprésence. 

Op het toneel is ze bekend om haar beheersing van het Franse repertoire (Werther, Les contes d'Hoffmann, Carmen, Béatrice et Bénédict, Benvenuto Cellini) en om haar rollen in Mozart (Cosi fan tutte, Idomeneo, La Clemenza di Tito) en Richard Strauss (Der Rosenkavalier, Ariadne auf Naxos).

Ze trad op in 's werelds meest vooraanstaande operahuizen, zoals de Opéra de Paris, Berlijnse Staatstoper, Maggio Musicale Fiorentino, Teatre del Liceu, La Scala di Milano, Bayerische Staatsoper, Opéra de Lyon, Opéra-Théâtre de Bordeaux, Nederlandse Nationale Opera, Opéra de Montréal, Wiener Staatsoper, De Koninklijke Muntschouwburg, San Francisco Opera, Metropolitan Opera, Covent Garden, Sydney Opera en de festivals van Salzburg en Glyndebourne.

Ze heeft samengewerkt met prestigieuze dirigenten als Yannick Nézet-Séguin, Alain Altinoglu, Mark Wiggleworth, Sir Mark Elder, Sir Colin Davis, Sir Andrew Davis, Emmanuel Krivine, Philippe Herreweghe, Kent Nagano, Bernard Labadie, Philippe Jordan, Daniele Gatti, Simone Young, Zubin Metha, Bertrand de Billy, Louis Langrée, Evelino Pido en Marc Minkowski.

In concert omvat haar repertoire de belangrijkste werken van Berlioz, Beethoven, Chausson, Mahler en Ravel. Zij heeft samengewerkt met vele vooraanstaande orkesten zoals het BBC Symphony Orchestra, La Chambre Philharmonique, L'Orchestre des Champs-Élysées, Orchestra sinfonica Nazionale della RAI, Orchestra dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia, het Montreal Symphony Orchestra en het Orchestre Métropolitain van Montreal. 
    
Michèle Losier is een alumna van de McGill University en was ook lid van het Merola Programma van de San Francisco Opera, het Atelier Lyrique van de Opéra de Montréal en het Juilliard Opera Center in New York. Ze was finaliste bij de Metropolitan Opera National Council auditie in 2005 en laureaat bij de Koningin Elisabeth Wedstrijd in 2008, wat leidde tot een recital tournee in België en een opname van de Mélodies van Duparc met pianist Daniel Blumenthal.
Ze is te horen op talrijke cd- en dvd-producties, zowel in de studio als live.

Ze woont met haar gezin in Brussel en begint in september 2023 als hoofdvakdocent Vocal Studies aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.