Rosa Vandervost | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Rosa Vandervost

Rosa Vandervost

Rosa Vandervost (Antwerpen, 1984) werkt als actrice, dramaturge en theaterdocent. Sinds haar afstuderen in 2005 aan de toneelopleiding van het Herman Teirlinck Instituut te Antwerpen maakte en speelde ze in voorstellingen van gezelschappen als deTijd, Discordia, het MartHa!tentatief en Luxemburg.

Daarnaast werkte ze onder andere mee als dramaturge aan de voorstellingen De aankomst van de Titanic, Niets en Doe de groeten aan de ganzen voor De Nwe Tijd, deed de spelcoaching bij Het gaat over in HETPALEIS en regisseerde Dezelfde Zee voor het Zeeland Nazomerfestival.

Ze hecht ook veel belang aan sociaal artistieke projecten. Zo realiseerde ze onder andere de voorstelling Boyz in the hood met geïnterneerde jongeren uit de jeugdinstelling GBJ De Kempen te Mol, en maakte ze Blauwe Sterren, een voorstelling gespeeld door jongeren met een verstandelijke handicap van de school Krauwelenhof, Antwerpen.

Sinds 2010 is ze verbonden als docent aan de opleiding woordkunst van de AP Hogeschool Antwerpen.

www.rosavandervost.net
 

Opleidingsonderdelen: PodiumAlgemene Vakdidactiek Drama, module Vertellen, Domeinoverschrijdende Vakdidactiek Kunst en cultuur