Stefania Assandri | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Persoon
  • Stefania Assandri

Stefania Assandri

Stefania Assandri is beeldend kunstenaar en kostuumontwerper. Ze studeerde af met een Master in Beeldende Kunst, specialisatie Kostuumontwerp (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, 2019). Haar masterproef JUST “FAKE” IT focuste op het zichtbaar maken van de machtsverhoudingen binnen de culturele maatstaven die als “hoog” of “laag” worden gedefinieerd, en stelde vragen bij hun valse tegenstelling en de onzichtbare normen die hen in stand houden. Het project won de 2019 Scenography Prize.

Assandri is een performer, co-creator en co-directeur van het collectieve project Bailamos Siempre Las Mismas Canciones. Dit project gaat over de toe-eigening van genegenheid en de waarde van vriendschap en relaties. Assandri ontwierp de kostuums voor de hedendaagse dansvoorstelling Caravana Sísmica (2017) en werkt met kunstenaars van de Fundación de Arte Contemporáneo in Uruguay.

Assandri studeerde Textile and Fashion Design aan de School of Design van de University of the Republic (Uruguay, 2015) waar ze onderwijsassistent was binnen het Fashion Department.

www.behance.net/stefaniaassandri