Building garments | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Index
  • Project
  • Building garments

Building garments

Dit project wil een innovatieve collectie ontwikkelen op basis van wetenschappelijk onderzoek en technologische experimenten die, samen met een beschrijving van de ontwerpprocessen zelf, in een logboek worden vermeld.

De specifieke oriëntatie van het doctoraat is een integratie van creatieve processen op het punt van overlapping tussen architectuur en modeontwerp. Het contextueel academisch onderzoek zal zich concentreren op vroegere en huidige vormen van wederzijdse beïnvloeding en samenwerking tussen deze twee artistieke en technische domeinen; diepte-interviews met prominente beoefenaars maken deel uit van het onderzoek.

Experimenten worden uitgevoerd met stoffen, kleuren, vormen en silhouetten. De collectie die wordt ontworpen en gemaakt (van tekening, via try-outs tot productie) zal experimenteren met de spanning tussen innovatieve esthetiek, rationele principes van constructie en draagbaarheid; het zal gebruik maken van architecturale principes aangepast aan kleding, en van geavanceerde technologieën, zoekende naar een balans tussen traditionele materialen en technieken.

Onderzoeker: Alexandra Verschueren
Promotoren: Kurt Vanhoutte (UA) & Dirk Van Saene (KAA)